Delft krijgt vijf ton om armoede te bestrijden

DELFT – Delft krijgt van het Rijk extra geld om armoede onder kinderen en ouderen in de bijstand te bestrijden. Het gaat om een bedrag van een half miljoen euro per jaar.

Het College van B en W wil het geld onder meer gaan besteden aan het jeugdsportfonds, laagdrempelige cultuuractiviteiten, activiteiten voor kinderen uit arme gezinnen uit Buitenhof en om de fietsregeling en computerregeling voor kinderen uit te breiden.
Omdat er nu al vijf ton beschikbaar is, willen de fracties van de oppositiepartijen ChristenUnie, CDA en Stadsbelangen weten wat het college in 2017 precies met dit geld gaat doen. De drie partijen stelden daarom in januari schriftelijke vragen. In reactie daarop kwam het college afgelopen week met een plan, dat op verzoek van deze fracties in maart in de commissie Sociaal Domein zal worden besproken. De partijen vinden het belangrijk dat de raad er snel werk van maakt dat dit extra geld snel bij de kinderen terecht komt die het nodig hebben - en dat het geld dus niet op de plank blijft liggen.
ChristenUnie-fractievoorzitter Joëlle Gooijer noemt de extra bijdrage van het Rijk 'goed nieuws'. "Dit geld is hard nodig", reageert Gooijer. "Te vaak kunnen kinderen door de financiële situatie thuis, niet meedoen. Daardoor krijgen ze minder kansen dan kinderen die zonder armoede opgroeien."