Murth Mossel is één van de cabaretiers die tijdens de Nacht van het Cabaret in Theater de Veste in actie komt.
Murth Mossel is één van de cabaretiers die tijdens de Nacht van het Cabaret in Theater de Veste in actie komt. Foto:

Winnaar Leids Cabaret Festival bij 'Nacht van het Cabaret'

Theater de Veste presenteert zaterdag 4 maart de 'Nacht van het Cabaret'. Het is wederom gelukt om de kersverse winnaar van het Leids Cabaret Festival naar Delft te halen.

Al jaren is dit event een prikkelend succesnummer in het aanbod van Theater de Veste. Op het scherp van de snede, verrassend en elke keer weer compleet een nieuw 'humorpakket'. Het Delftse theater staat bekend om z'n ijzersterke cabaretprogrammering en de 'Nacht van het cabaret' is traditiegetrouw een sterke loot in dit aanbod.
Tot in de late uurtjes treden de volgende cabaretiers op: Tim Hartog, Murth Mossel, Patrick Nederkoorn, De Hygiëna's en Alex Ploeg. Deze heren worden vakkundig door de avond geleid door power girl Kristel Zweers. Zweers is stand-up comedian en theaterspeelster. Ze speelde mee in de Lucky Strike Comedy Talent Tour en na het behalen van de tweede plaats in de finale heeft zij haar zinnen op stand-up comedy gezet. Ze maakte deel uit van het team van improvisators bij het tv-programma De Lama's. Een dame voor de heren om rekening mee te houden.
Volgens de pers is Patrick Nederkoorn '…een cabaretier om rekening mee te gaan houden'. Hij verweeft persoonlijke verhalen met de actualiteit. Iemand die zich ook met de actualiteit verhoudt is Tim Hartog, die in zijn optredens op zoek gaat naar onderwerpen met een maatschappelijke relevantie. Verder staat Murth Mossel in de spotlight. Geen onbekende en een ras entertainer, duizendpoot en volgens eigen zeggen een echte nerd. Het Vlaamse trio De Hygiëna's won op zaterdag 11 februari het Leids Cabaretfestival. Hun optreden was volgens de jury '...een bonte avond van sketches en liedjes. (…) goed geacteerd en verrassend'. Als laatste treedt voor u op Alex Ploeg. Een cabaretier, cartoonist en RockGod. Zo typeert Alexander Ploeg althans zichzelf.