De nieuwe supermarktmanager Peter van Malssen hoort graag hoe klanten over de Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan denken.
De nieuwe supermarktmanager Peter van Malssen hoort graag hoe klanten over de Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan denken. Foto: Erica Zeer

Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan heeft nieuwe supermarktmanager

DELFT – De Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan heeft een nieuwe supermarktmanager: Peter van Malssen (38). Vier weken geleden ging hij hier aan de slag.

Daarvoor was hij vijf jaar werkzaam als supermarktmanager van een Albert Heijn-filiaal in Keijzershof, in Pijnacker. Totdat de Albert Heijn aan de W.H. van Leeuwenlaan een nieuwe supermarktmanager zocht. "Het was tijd voor een leuke nieuwe uitdaging", zegt Van Malssen over zijn keuze om naar Delft te komen. "Mijn eerste indruk is dat we hier een leuke winkel hebben met een hele dynamische groep mensen. Veel medewerkers hebben een hoog opleidingsniveau. Verder is het een vrij drukke winkel. Het is soms best even aanpoten om alles op tijd op de planken te hebben. Alles bij elkaar is dit een prima supermarkt waar we al onze klanten uitstekend kunnen bedienen."

Bijzonder
Bijzonder zijn ook de openingstijden. "Het is fantastisch dat we tegenwoordig van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 21.00 uur open kunnen zijn. Verder hebben we hier fantastische parkeergelegenheden, waar klanten gratis kunnen parkeren."
De Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan beschikt verder over een pick-up-point. Dat maakt boodschappen doen nog eenvoudiger. Zo kun je thuis achter de computer of op je telefoon aanklikken wat je wilt hebben, vervolgens kun je dit op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur komen oppikken bij het pick-up-point van deze Albert Heijn in de wijk Hof van Delft. Wie wel 'gewoon' de winkel binnen stapt, zal vanaf komende week merken dat deze sfeervoller en warmer zal worden aangekleed. "Dat doen we met bepaalde kleuraanpassingen, andere bordjes en meer houtelementen boven de afdelingen", legt Peter van Malssen uit.
De 38-jarige supermarktmanager hoopt komende tijd ook uit gesprekken met klanten te vernemen wat ze prettig en minder prettig vinden aan deze supermarkt. "Ik vind het fijn hierover persoonlijk met ze in gesprek te gaan", zegt hij. "Zodat we de ervaringen van klanten kunnen gebruiken om onze winkel nóg beter te maken. Ze mogen me daarom altijd aanschieten. Ik vind het sowieso leuk om kennis te maken en sta absoluut open voor kritiek en complimenten."