Mariska van der Plas (links) met haar team in kapsalon Voskuil. Ondanks de herinrichting van de Spoorzone is er een goede doorgang voor klanten.
Mariska van der Plas (links) met haar team in kapsalon Voskuil. Ondanks de herinrichting van de Spoorzone is er een goede doorgang voor klanten. Foto:

Kapsalon Voskuil kijkt uit naar het einde van de bouwwerkzaamheden rondom de Spoorzone

Sinds dag één van het project zijn er werkzaamheden aan de gang rondom kapsalon Voskuil. Eigenaresse Mariska van de Plas is dan ook blij dat de bouw bijna ten einde loopt. "De herinrichting van de Spoorzone is ons niet altijd meegevallen, vooral de bereikbaarheid is vaak niet optimaal geweest." De klanten van de kapsalon hebben de afgelopen jaren verschillende routes moeten volgen om aan hun knipbeurt te kunnen komen. "Maar gelukkig hebben onze vaste klanten ons niet in de steek gelaten, en met dank aan de gemeente zijn we altijd gewoon bereikbaar gebleven", vertelt ze.

Ruim vier jaar runt Mariska deze onderneming met al meer dan 120 jaar kappersgeschiedenis. Waar voorheen de familie Voskuil de scepter zwaaide, is Mariska de eerste niet Voskuiltelg die de kapsalon beheert. "Voskuil is gewoon Voskuil gebleven", vertelt ze, "maar ik heb wel het een en ander veranderd waardoor de kapsalon nu een moderne uitstraling heeft". De oude sfeer van de kapperszaak is niet verloren gegaan, een grote foto van de oude kapsalon is op de muur afgebeeld en natuurlijk is de karakteristieke muurschildering aan de buitenkant van het pand nog altijd aanwezig.

"Er wordt veel ruimte gemaakt in de nieuwe Spoorzone, hierdoor zal onze zichtbaarheid ook verbeteren", zegt Mariska. Ze vertelt dat de kapsalon wellicht wat nieuwe klanten heeft misgelopen door de bouwwerkzaamheden, maar ze is altijd positief gebleven. "Het zal alleen maar mooier worden. Als het totaalplaatje af is en de nieuwe voorzieningen gebouwd zijn, zullen wij hier veel profijt van hebben."

Mariska is naar een aantal ondernemersbijeenkomsten geweest waar het bestemmingsplan van de Spoorzone grondig is uitgelegd. "Ik ben niet het type dat erg op de voorgrond treedt, maar ik heb me wel hard gemaakt voor een goede doorgang tot de kapsalon". Ze vertrouwt op de plannen van de gemeente en merkt dat de bouw nu goed opschiet. "Het einde van de werkzaamheden komt in zicht, en stukje bij beetje knapt het steeds meer op, we hoeven nog maar even geduld te hebben."

Mariska en haar team staan dinsdag t/m zaterdag klaar om een knipbeurt te geven. Jong of oud, dame of heer? Iedereen is welkom in de kapsalon aan de Hooikade. Bel gerust voor een afspraak.

Kapsalon Voskuil  
Hooikade 9 
T. 015-2560346 
W. www.kapsalonvoskuil.nl