De nieuwe Alfa Romeo Stelvio is vanaf 9 maart te bewonderen in de showroom van Preuninger Haagland.
De nieuwe Alfa Romeo Stelvio is vanaf 9 maart te bewonderen in de showroom van Preuninger Haagland. Foto:

De Stelvio is de eerste SUV in de historie van Alfa Romeo

DELFT – De introductie van de nieuwe Alfa Romeo Stelvio is donderdag 9 maart echt een feit. Dan kunt u deze nieuwe Alfa Romeo komen bekijken in de showroom van Preuninger Haagland in Ypenburg. "Iedereen zal onder de indruk zijn van deze auto", zegt Alfa-specialist Robert den Toom.

Het is een echte Alfa Romeo, maar heel wat groter dan je zou denken. Dit is namelijk de eerste Sports Utility Vehicle (SUV) in de geschiedenis van dit Italiaanse merk. "Het bekijken zeker waard", aldus Den Toom.
De Stelvio is dus de eerste SUV in de ruim honderdjarige geschiedenis van Alfa Romeo. Robert den Toom verklapt nu al, dat de Stelvio staat voor een opwindende rijervaring, en uitzonderlijke prestaties biedt. "Gecombineerd met een sportieve uitstraling, waarbij de typische kenmerken van een echte Alfa Romeo van toepassing blijven."

Hoogste bergpas
Voorafgaand aan de officiële introductie van de Alfa Romeo Stelvio, zijn de Quadrifoglio en de First Edition uitvoeringen al zeer positief ontvangen. "De naam Stelvio refereert overigens aan de hoogste bergpas in Italië", gaat hij verder. "De Via Strada Statale is de hoofdweg over de pas en die is ruim 20 kilometer lang en heeft zo'n 75 haarspeldbochten."

Ultra-lichtgewicht
De nieuwe SUV heeft een uitstekende wegligging, te danken aan een uitgebalanceerde gewichtsverdeling, de directe besturing en state-of-the-art wielophanging. Verder zijn in de Alfa Romeo Stelvio veel ultra-lichtgewicht, hightech materialen toegepast, zoals koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motor, wielophanging, motorkap, spatborden, portieren en de achterklep. "Ook verkrijgbaar met Q4-vierwielaandrijving. Niet alleen veel sportiviteit en een goede wegligging, maar ook biedt de Stelvio meer dan voldoende ruimte en comfort voor alle inzittenden", aldus Den Toom.


Preuninger Haagland
Laan van Waalhaven 417
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 50
www.preuninger.nl

Afbeelding