Veel bezoekers verdiepten zich tijdens het event Nieuw Delft Presenteert in de plannen voor dit nieuwe stuk stad. (foto: Vincent Basler)
Veel bezoekers verdiepten zich tijdens het event Nieuw Delft Presenteert in de plannen voor dit nieuwe stuk stad. (foto: Vincent Basler) Foto: Vincent Basler

Nieuwe plannen voor nieuw stuk stad in Nieuw Delft

DELFT - Tijdens 'Nieuw Delft Presenteert' zijn begin deze maand de plannen rondom het stationsgebied gepresenteerd.

De vele bezoekers die hierop af kwamen, vernamen zodoende over de plannen voor het House of Delft, ten noorden van het station. Dit wordt een iconisch gebouw met gemengde functies, waaronder ook appartementen. House of Delft, wat tot voor kort bekend stond als de Porceleyne Poort en in de volksmond wel 'de KLM-huisjes' wordt genoemd, wordt een ode aan pioniers. Dit bijzondere gebouw krijgt een breed aanbod bestaande uit ateliers met innovatieve bedrijven, met startups, met alternatieve en creatieve horeca, met een auditorium en natuurlijk huisvesting.
Ten zuiden en haaks op het oude station komt 'Antoni' te staan. In de verdiepingen van project Antoni komen nieuwe woningen, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio's en in loftwoningen. De publieke ruimtes en glazen atrium op de begane grond is bestemd voor onder meer expositieruimtes, werkplekken en horeca. De start van de bouw is voorzien in 2018. Aangrenzend komt het Student Hotel, dat voorziet in short en long stay voor studenten. Tot en met 2023 wordt er nog gebouwd aan Nieuw Delft en in de plannen voor de komende jaren zijn woningen voor verschillende groepen opgenomen.