Erik van Tuin van Hof van Delft Apotheek. De apotheek bevindt zich momenteel midden in de bouwwerkzaamheden, maar is voor patiƫnten prima bereikbaar.
Erik van Tuin van Hof van Delft Apotheek. De apotheek bevindt zich momenteel midden in de bouwwerkzaamheden, maar is voor patiƫnten prima bereikbaar. Foto:

Hof van Delft Apotheek: nu nog verscholen achter hekken, straks stralend op een hotspot

Hof van Delft Apotheek kent een lange geschiedenis. De apotheek zat vanaf de jaren '30 aan de Hof van Delftlaan, maar groeide hier uit haar jasje. In de Spoorzone, uitkijkend over Hof van Delft, vond het een nieuw plekje. In het pand waar ooit IJzerhandel Zwaard zat, zit nu een gezondheidscentrum. Met daarin - naast de apotheek - ook huisartsen, psychologen, een fysiotherapeut en diëtisten. "Toen we hier pas net zaten hadden we nog giga-veel parkeerplek voor de deur. Dat was fantastisch", herinnert apotheker Erik van Tuin zich. "We waren nog nooit zo goed bereikbaar geweest. Er stond bovendien nog een spoorviaduct." Dit alles is verdwenen. Het kan hard gaan. "Toevallig zag ik laatste nog een filmpje van het oude stationsgebied. Ik was alweer bijna vergeten hoe het er tien jaar terug uitzag."
Hof van Delft Apotheek kampte vooral afgelopen tijd met de nadelen van een groot bouwproject. Vanwege aangetroffen weesleidingen ligt het voor de deur al weken open. Talloze geparkeerde fietsen zorgen er al meerdere keren voor dat ambulances niet voor de deur van het gezondheidscentrum konden parkeren. Eén keer raakte een patiënt in scootmobiel zelfs verstrikt in een web van fietsen. "Hebben we haar met meerdere mensen uit haar benaderde positie moeten bevrijden", vertelt Van Tuin. "Dit is een heel onprettige situatie." Maar: "We hebben gelukkig goed contact met de omgevingsmanagers van Spoorzone Delft. We worden altijd goed en tijdig ingelicht en als er een probleem is, helpen ze met het zoeken naar een oplossing." Hof van Delft Apotheek kijkt reikhalzend uit naar de toekomst, als het gebied helemaal ontwikkeld is en een nieuw stuk stad is ontstaan. "We zitten hier straks op een hele mooie plek. Het stationsgebied wordt fantastisch. Het wordt er ook qua voorzieningen alleen maar beter op."
Het bevalt de apotheek goed in het nieuwe gezondheidscentrum. "Eén van de voordelen is dat we hier over ruime, fraaie en moderne ruimtes beschikken. Dat werkt voor personeel zo veel prettiger. Wat ik persoonlijk heel prettig vindt, is dat de huisarts vlakbij is. We lopen zo bij elkaar binnen. De lijnen zijn kort en de samenwerking is goed." Verder merkt Hof van Delft op de nieuwe plek, omdat het nu in het centrum zit, dat er plots veel toeristen binnenstappen.

Hof van Delft Apotheek Phoenixstraat 6 
T. 015 - 212 21 74 
E. info@hofvandelftapotheek.nl W. www.hofvandelftapotheek.nl