In de Gabriëlschool heeft De Kastanje de beschikking over een eigen ruimte waar kinderen met elkaar leuke dingen kunnen doen.
In de Gabriëlschool heeft De Kastanje de beschikking over een eigen ruimte waar kinderen met elkaar leuke dingen kunnen doen. Foto:

Holland Kinderopvang: kleinschalig,
veilig en geborgen

Holland Kinderopvang is een fijn opvangadres voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Op de vestiging De Appelboom aan de Hugo de Grootstraat vinden de kinderen van 0 tot 4 jaar een plekje. Vorig jaar nog werd deze locatie uitgebreid met nummer 51. De kinderopvang heeft weinig last ondervonden van het Spoorzoneproject. "Af en toe eens een omleiding, maar dat was dan ook prima gecommuniceerd", aldus operationeel leidinggevende Caroline Strijker. Voor de kinderen waren de bouwactiviteiten aan de Spoorzone vaak zelfs een attractie, vertelt zij. "We wandelden er geregeld langs om te kijken naar de graafmachines." Dat gaat natuurlijk veranderen, maar geen nood: "Als straks de Spoorzone in een parkachtige omgeving is veranderd gaan we er natuurlijk ook heen. We gaan al vaak met de kinderen de natuur in: het Olofspark of het Wilhelminapark. Hoe meer groen erbij komt, hoe beter."

BSO
Twintig jaar na het begin is Holland Kinderopvang op meerdere plekken in de wijk actief. Op de Van Slingelandstraat en de Michiel ten Hovestraat zijn de BSO vestigingen De Peppel en De kastanje te vinden. Deze vestigingen zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hier biedt Holland Kinderopvang voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang aan. "En ook opvang tijdens studiedagen en vakanties", voegt Caroline er aan toe. Locatie De Kastanje is gevestigd in de Gabriëlschool. Hier heeft Holland Kinderopvang de beschikking over een aantal eigen ruimtes. "Maar we mogen ook gebruik maken van ruimtes van de school, zoals de aula, het uitdagende schoolplein en het speellokaal. De samenwerking is uitstekend", aldus Caroline. Op De Kastanje zijn de kinderen verdeeld over drie groepen: De Ontdekkers (4 en 5 jaar), De Doerakken (6 en 7 jaar) en De Speurneuzen (8 jaar en ouder). De ruimtes vormen de basis van waaruit Holland Kinderopvang een groot palet aan activiteiten kan ontplooien: bewegen, zingen, creatief bezig zijn, maar ook gewoon lekker spelen. Holland Kinderopvang biedt bovendien verschillende workshops aan om talent te ontdekken en ontwikkelen, zoals breakdance, circusles, beeldende kunst & vormgeving en verschillende sportactiviteiten.
Een groot aanbod dus. Maar wel binnen een toegankelijke organisatie. "Holland Kinderopvang is altijd een kleinschalig familiebedrijf geweest en dat is onze kracht. We willen dat onze mensen de kinderen kennen en andersom. We willen een plek zijn waar veiligheid en geborgenheid heerst." Dat betekent niet dat er helemáál geen ruimte voor groei is: "Op alle vestigingen is nog ruimte voor nieuwe kinderen", lacht Caroline.

Holland Kinderopvang 
Hugo de Grootstraat 55 
T. 015 - 212 6812 
W. www.hollandkinderopvang.nl