Notaris Ezra Qualm (links) en oud-notaris Tim Dröge voor het kantoor van Westvest Notarissen, in het hart van de Spoorzone.
Notaris Ezra Qualm (links) en oud-notaris Tim Dröge voor het kantoor van Westvest Notarissen, in het hart van de Spoorzone. Foto:

Westvest Notarissen ziet de Spoorzone
dagelijks mooier worden

Dit professionele en moderne notariskantoor aan de Westvest 38 kijkt tegenwoordig uit op het nieuwe Stadskantoor. "We kunnen nu elke dag zien of het College van B en W aan het werk is", zegt Tim Dröge, die onlangs stopte als notaris – maar nog wel als zodanig werkzaam blijft - en die in Ezra Qualm zijn opvolger vond. Dröge vindt dat zijn uitzicht en dat van zijn collega's er afgelopen jaren flink op vooruit is gegaan. "Ik blijf het wel maf vinden dat de trambaan nu 40 centimeter hoger ligt, maar als dat alles is…"
De bouwhekken en de daaraan bevestigde fietsen voor de deur zijn verdwenen. Oude panden, bergen puin en zandvlaktes hebben plaats gemaakt voor een nieuw Stadskantoor en station. "Je kan dit gebouw mooi of lelijk vinden", zegt Dröge, "maar het is wél leuk gedaan." Bovendien, zo voegt Qualm eraan toe, is het in juridisch opzicht een uniek project. "Want het Stadskantoor is het eerste Nederlandse gebouw waarvan een 3D-tekening in het Kadaster kwam", weet hij.
Tim Dröge en Ezra Qualm zijn positief over de plannen voor het stationsgebied. "De komst van The Student Hotel lijkt me uitstekend", zegt Dröge. "En ook de plannen voor de KLM-huisjes van De Porceleyne Poort zijn erg mooi."

Coendersbuurt
Afgelopen tijd werden de eerste panden in de Coendersbuurt opgeleverd. Hier was ook Westvest Notarissen bij betrokken. Dat was in verschillende opzichten bijzonder. Bewoners werden grotendeels vrijgelaten in wat ze wilden bouwen en hoe ze dit wilden regelen met hun buren. Dat maakte het notarieel best ingewikkeld. Lastiger dan het gemiddelde rijtjeshuis. "Ik heb er nog weleens hoofdpijn van", lacht Dröge. "Alles moest daar net even anders dan gebruikelijk", vult Qualm aan. "Het is hartstikke leuk dat bewoners zoveel vrijheid hadden om zelf te kiezen. Maar de notariële aktes telden daardoor vaak wel dertig pagina's." Als notaris moet je alles perfect juridisch dichttimmeren. "De uitdrukking 'het zal wel' is hier op kantoor verboden", zegt Tim Dröge. "Het is zo, of het is niet zo." Het grote voordeel van de uitgebreide aktes was wel dat onder toekomstige bewoners niemand klaagde over de kosten voor al dit papierwerk, daar waar het bij een akte van twee kantjes nog weleens voor gefronste wenkbrauwen kan zorgen.
Het bevalt Westvest Notarissen nog altijd uitstekend in het hart van de Spoorzone. Ja, er is weleens overlast, maar alles wordt altijd keurig gemeld en aangekondigd. En het kantoor was te allen tijde bereikbaar. "We moeten de projectorganisatie hiervoor wel een compliment maken, want de communicatie was altijd prima. Dat was uitstekend geregeld. We hoorden alles op tijd", besluit Qualm.

Westvest Notarissen Westvest 38, Delft 
T. 015 - 219 19 99 
E. info@westvest-notarissen.nl 
W. www.westvest-notarissen.nl