Afbeelding
Foto:

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

DELFT – Roland Steijger is sinds zeven jaar woonachtig in deze imposante twee-onder-één-kap-woning. Het huis staat in het rijtje aan de korte zijde van de Delfgauwseweg. Na de oplevering van de nieuwbouwwoning in jaren-dertig-stijl in 2010 heeft hij er samen met vriendin en kinderen zijn intrek genomen.

De woning is opgezet met twee ingangen, eentje aan de voor- en één aan de achterzijde. Het huis is dan ook opgezet met een woon-werk functie en is prima geschikt voor een kantoor aan huis. "En ook nog eens heel aantrekkelijk, je hebt twee eigen parkeerplaatsen, bij de achterdeur tot je beschikking", zegt Roland. "Zelf hebben we overigens nu geen woon-werk huis ingericht, alle ruimtes beneden zijn gewoon ingedeeld om er te wonen."
Hij heeft hier heerlijk gewoond, maar het huis wordt nu te groot omdat de kantoorfunctie is verdwenen. "Mijn jongste dochter is nu ook bijna volwassen en ook zij gaat op zichzelf wonen. Voor ons reden om ook naar iets anders uit te kijken, anders is het echt te groot. Ik heb trouwens nog niks op het oog, dus een potentiële koper kan op een rustige manier tot zijn beslissing komen."

Woonkeuken
Bij de koop van het huis destijds, heeft Roland zowel op de begane grond als op de eerste verdieping witte gietvloeren aan laten leggen. Beneden ligt nu in de woonkeuken laminaat. "Het huis is onder meer afgewerkt met luxe deuren", zegt hij.
Het meest aantrekkelijk en de plaats in huis waar hij het meeste vertoeft, is de woonkeuken. Hier kun je gezellig zitten, terwijl er iemand aan het koken is. Er hangt een groot televisiescherm aan de wand. En in de zomer kunnen de openslaande deuren helemaal open. "Het is een heel zonnige tuin", zegt hij. "Met daar achter wat groen, een water met een bruggetje en nog weer verder de karakteristieke bebouwing van de Delfgauwseweg."
De ruime, tuingerichte woonkeuken is modern uitgevoerd. Strak met hoogglans en voorzien van diverse, luxe inbouwapparatuur, zoals een vijf-pits gaskookplaat. "En dan heb je natuurlijk nog die geweldige ruimte aan de andere zijde", zegt Roland. "Die hebben we dus nu niet meer ingericht als kantoor, maar gebruiken we nu vooral als sportruimte. Er zijn hier ook openslaande deuren naar een tuin."
Op de eerste verdieping is de ruime en lichte living. "Ja, dat is de feitelijke woonkamer", zegt Roland. "De kamer is voorzien van laminaat en de ramen aan de zijkant zorgen voor extra daglicht in de kamer."

Riante badkamer
Ook aan de badkamer is het nodige gedaan. Het betreft een riante en luxe uitgevoerde badkamer, die beschikt over een ligbad, een separate douche en een dubbele wastafel. "Ik heb de slaapkamer aan deze kant bij de badkamer getrokken", zegt hij. "Hierdoor is deze echt riant, maar je kunt de oorspronkelijke situatie snel weer herstellen."
Op de tweede verdieping is er een grote slaapkamer aan de achterzijde, met een dakkapel en een groot Velux dakraam. Deze twee voorzieningen zijn overigens ook aangebracht in de slaapkamer aan de voorzijde. Ook op de overloop is er een dakraam geplaatst. Er is een afgesloten wasruimte, waar zich de aansluiting voor de wasmachine en de opstelplaats voor de CV (2010) zich bevinden. De vliering is te bereiken via een vlizotrap. "Het buitenschilderwerk hebben we in 2015 nog helemaal uit laten voeren", aldus Roland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding