De overweldigende belangstelling maakte de beroepenmarkt volgens decaan Van Offeren tot een groot succes.
De overweldigende belangstelling maakte de beroepenmarkt volgens decaan Van Offeren tot een groot succes. Foto: Alphons de Wit

Beroepenmarkt Stanislas smaakt naar meer

DELFT - In het Stanislascollege aan het Reinier de Graafpad werd vorige week donderdagavond voor het eerst een beroepenmarkt voor alle leerlingen van klas 2 tot en met 4 georganiseerd.

De aula die was omgetoverd tot een marktplein, waar de leerlingen van klas 2 tot en met 4 informatie vergaarden bij scholen, instellingen, voorlichters van vakscholen, particuliere opleidingen, defensie, politie, maar ook bij ouders die vol enthousiasme over hun beroep vertelden. Om 19.30 stonden alle voorlichters in de startblokken om vervolgens twee uur lang overspoeld te worden door leerlingen en ouders, van wie er velen aan het eind van de avond een belangrijke stap hadden gemaakt in hun keuze voor een bepaalde studierichting.
"Het kiezen van de juiste vervolgopleiding, nadat de leerlingen een diploma bij ons hebben gehaald is lastig", vertelt decaan Harold van Offeren. "De keuze is namelijk enorm en door de scholen naar ons toe te halen, helpen we de leerlingen hierbij."
Aan het eind van de avond had iedereen een goed gevoel: leerlingen en ouders die goed geïnformeerd weer huiswaarts gingen, maar ook de voorlichters, die veel geïnteresseerde leerlingen en ouders langs zagen komen. Van Offeren: "De avond was een groot succes en volgend jaar komt er zeker een tweede editie!"