Het team Buurtverbinders van Wippolder met als tweede van rechts burgemeester Van Bijsterveldt. (Foto: PR)
Het team Buurtverbinders van Wippolder met als tweede van rechts burgemeester Van Bijsterveldt. (Foto: PR) Foto: Esdor van Elten

'Niet achterover leunen maar iets doen. Ook tijdens NL Doet.'

DELFT - "Wippolder is een wijk met veel verscheidenheid. Er is veel te doen, en dat brengen we graag onder de aandacht."

Bianca Bodde en Jori Noordhoek zijn lid van het team buurtverbinders in de wijk Wippolder. Het team is in september gelanceerd in het bijzijn van burgemeester Van Bijsterveldt. Bianca en Jori wonen met veel plezier in de wijk. "Het is hier heel gemêleerd. En ook heel sociaal", vinden ze. Waarom dan toch een team buurtverbinders? "Omdat we graag willen laten zien wat er hier allemaal gebeurt", legt Jori uit. "En we willen een aanspreekpunt zijn voor belangstellenden", vult Bianca aan. Met elkaar de wijk leuker, mooier en socialer maken dus. Wat niet betekent dat de buurtverbinders dat allemaal zélf gaan doen: "We willen vooral mensen en partijen met elkaar in contact brengen. Zorgen dat we te vinden zijn."
Wat niet betekent dat de buurtverbinders zelf niets organiseren: "Samen iets doen verbindt toch vaak het meest en creëert betrokkenheid." Zo wil het team op 10 maart, tijdens de NL Doet dagen, graag aan de slag met de ruimte rond de containers in de Nassaulaan. "Een beetje opfleuren kan geen kwaad. De Nassaulaan is toch één van de visitekaartjes van de wijk."
Het team zoekt nog wijkbewoners die het leuk vinden om hier aan mee te werken. "Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@onzewippolder.nl. Digitaal contact is sowieso belangrijk voor de buurtverbinders. "Dat biedt zoveel mogelijkheden. Via www.onzewippolder.nl kunnen we veel communiceren. Wijkbewoners kunnen een oproep doen als ze iets nodig hebben, of met elkaar in contact komen. We zien het graag als een online dorpsplein, waar de hele buurt elkaar kan ontmoeten. Zo zijn we aan het nadenken of we ook iets kunnen betekenen voor eenzame ouderen."
Aan ideeën ontbreekt het de buurtverbinders niet. En aan plezier ook niet. "Het is leuk om iets te doen voor je wijk."

Het team Buurtverbinders van Wippolder. (Foto: PR)