Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Cor Gordijn (80)

-Wat bent u hier op volkstuincomplex Vijvertuinen aan het doen?
"Ik was net een boom aan het snoeien. Die wordt veel te lang. Het is nog niet zo eenvoudig zo'n grote boom te snoeien. En ik moet er straks nog meer snoeien."

-U heeft best een grote tuin...
"Ja, 650 vierkante meter. De grootste van het complex. Maar het vraagt gigantisch veel werk. Toen we vanaf de Kogelgieterij naar Vijvertuinen verhuisden, hadden de leden vrije keus. Ik heb twee tuinen gekozen. Zie je die blokhut hier? Die heb ik zelf gebouwd. Met het handje. Ik heb tachtig heipalen laten komen, daarvan heb ik die hut gebouwd. Zo'n hut als deze zie je nergens."

-Ook de vijver mag er zijn...
"Ja, zelf gegraven ook. Met het handje. Het is de trots van mijn tuin. In de zomer zie je er kikkers, salamanders en goudvissen."

-Komt u hier dagelijks?
Voorheen wel. Maar tegenwoordig ben ik ook voorzitter van Buurthuis Voorhof II. Daar zit zoveel werk in, dat ik niet nu dagelijks meer op m'n volkstuin kom. Ik vind de rust hier heerlijk, al is stilzitten er nooit bij. Er zit onvoorstelbaar veel werk in."

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Ik vind het mooi om het de mensen en vrijwilligers in het buurthuis naar de zin te maken. Daar geniet ik van."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Dat de verkiezingen eraan komen en alle partijen allerlei beloftes doen. Als het zover is, vraag ik me af op wie ik moet stemmen, want ze liegen allemaal."