DKC zal het oude vertrouwde clubhuis verlaten en haar intrek nemen bij buurman Excelsior.
DKC zal het oude vertrouwde clubhuis verlaten en haar intrek nemen bij buurman Excelsior. Foto:

Avond over samenwerking Excelsior en DKC

DELFT - Korfbalvereniging Excelsior organiseert maandag 20 februari vanaf 20.00 uur een inloopavond in het clubhuis. Het bestuur en de leden gaan dan in gesprek over de samenwerking met DKC.

'We kunnen ons voorstellen dat er een aantal vragen zijn opgekomen naar aanleiding van onze berichten, als ook de berichtgeving in de media', laat Bart Hogeweg, secretaris van Excelsior, in een mailing aan de leden weten.
Vorige maand kwamen beide verenigingen tot een akkoord over vergaande samenwerking. Die komt er in het kort op neer dat DKC zich bij Excelsior aansluit, zodat één grotere, gezonde en toekomstbestendige vereniging ontstaat. Beiden besturen hebben inmiddels een overzicht gemaakt van wie de komende tijd wat doet. Meest dringende wat nu geregeld moet worden, laat Hogeweg namens het bestuur weten, is de inschrijving van de wedstrijdsportteams. Daarvoor gaan de technische commissies op korte termijn bij elkaar komen.
'We zijn voornemens om op het veld de jeugdteams één keer in de week samen te laten trainen, maar dit moet nog verder afgestemd en ingevuld worden', geeft hij aan. 'We willen dit doen om de kinderen met elkaar kennis te laten maken en om een goed beeld te krijgen van alle kinderen, zodat we de teams straks goed kunnen indelen.' Naar aanleiding van een artikel in het AD is binnen Excelsior wat onduidelijkheid ontstaan over de naam van de vereniging. 'We willen hier graag duidelijk over zijn: we hebben niet toegezegd om de naam van de vereniging te wijzigen', zegt Hogeweg. 'Dat zou niet zo maar kunnen; daar is een wijziging van de statuten voor nodig. Hiervoor is een tweederde meerderheid nodig van de leden tijdens een ledenvergadering. Zo hebben we het ook gemeld aan DKC. We verwachten nu dat de huidige DKC leden per 1 juli lid van Excelsior zullen worden.'