Rector Magnificus Karel Luyben komt naar Theater de Veste.
Rector Magnificus Karel Luyben komt naar Theater de Veste. Foto:

Karel Luyben in de theaterarena

De TU Delft bestaat 175 jaar en viert dit 175 dagen onder de noemer 'Technology for Life'. Dat is, voor Theater de Veste, een goede reden om Rector Magnificus Karel Luyben als gast uit te nodigen voor 'Professoren in de theaterarena'.

Tijdens de komende editie, op dinsdag 14 februari om 20.15 uur, wordt stilgestaan bij de mogelijkheden en risico's van CRISPR technologie. Is het inderdaad 'een sciencefiction-achtige techniek' om DNA te veranderen? En moeten we deze nieuwe technieken snel omarmen of is ze gevaarlijk in handen van een middelbare scholier? Karel Luyben geeft een algemene introductie. Vervolgens zal professor Sjoerd Repping dieper ingaan op de CRISPR technologie, terwijl professor Maartje Schermer de ethische aspecten van deze nieuwe technologie onder de loep neemt. De host van deze nu al spraakmakende bijeenkomst is cabaretier, columnist en de TU docent Jasper van Kuijk. Vakkundig voelt hij de sprekers aan de tand en daagt ze uit tot discussie.
In nauwe samenwerking met de TU Delft en de universiteiten van Leiden en Rotterdam zet Theater de Veste met het concept ´professoren in de theaterarena´ in een theatrale setting steeds drie spraakmakende hoogleraren op het podium rondom een actueel thema. Deze onderwerpen worden van verschillende kanten belicht, vanuit de harde wetenschap of maatschappelijke en ethische hoek. In een magazine-achtig format met korte colleges, stand-up colums wordt het publiek bijgepraat en doet mee in de discussie.
De entree bedraagt 12 euro 50, studenten betalen 7 euro 50. Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website www.theaterdeveste.nl.