Het pad rond Jaffa is gerenoveerd en er is een bruggetje aan toegevoegd. Kosten: 100.000 euro.
Het pad rond Jaffa is gerenoveerd en er is een bruggetje aan toegevoegd. Kosten: 100.000 euro. Foto:

'Voetpad niet verbeterd'

DELFT – Het opknappen van een voetpad rond begraafplaats Jaffa heeft niet bepaald tot verbetering geleid, vindt een buurtbewoner.

Hij maakt hier regelmatig een wandeling. "Als het maar een beetje vochtig weer is, verandert het voetpad in een modderpoel", zegt de man, die niet met zijn naam in de krant wil. "Het pad wordt dan een klei-achtige massa, die na elke bui zacht wordt. Je kunt er dan niet meer met goed fatsoen lopen." Dat was, in de goede oude tijd dat het nog een schelpenpad was, wél het geval.
Bovendien stonden er voor de opknapbeurt, die mei vorig jaar werd afgerond, nog zes bankjes met afvalbakken ernaast. Dat zijn er nu nog twee. Die nodigen, vanwege weelderige de algengroei, niet erg uit om op te gaan zitten. "Terwijl het juist zo fijn is als je onderweg even kunt zitten." Bij de opknapbeurt is ook een houten bruggetje aan het voetpad toegevoegd. De buurtbewoner vraagt zich af waarom. "Het heeft aardig wat geld gekost, terwijl die helemaal niet nodig is."
De Gemeente Delft laat desgevraagd weten dat ze geen klachten hebben gekregen over het nieuwe voetpad. De slechte kwaliteit van de bankjes is wèl bij de gemeente bekend. "De vervanging van de bankjes staat gepland voor volgende maand", laat een woordvoerder weten.
De brug en het pad hebben de gemeente samen ongeveer 100.000 euro gekost.