Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Marcel van der Bruggen (58)

-Wat ben je hier aan de Oude Langendijk aan het doen?
"Ik ben de fietsen in de stalling hier aan het bewaken, zodat ze niet worden gepikt. We doen dit in totaal met vier vrijwilligers en wisselen elkaar af."

-Hoe wordt op jullie inzet gereageerd?
"De mensen die hier hun fiets zetten vinden het heel fijn. We krijgen hartstikke leuke reacties. De winkeliers zijn er ook blij mee en ook voor ons als vrijwilligers is het leuk om te doen. Het mes snijdt dus aan drie kanten. We hebben het hartstikke gezellig en hebben leuke gesprekjes. Laatst sprak ik hier nog iemand met wie ik op school heb gezeten. Die had ik al twintig, dertig jaar niet gezien. Vroeger zat ik in de bloemen. Zodoende spreek ik hier nu weer mensen die me nog kennen van de bloemenkraam op de Hipolytusbuurt."

-Heb je van de week nog iets leuks meegemaakt?
"Net heb ik nog met tien Japanners staan praten. Ze vonden Delft een geweldige stad, met die oude grachtjes en bruggetjes en zo. Ik heb ze verteld dat Museum Prinsenhof ook een aanrader is. Hartstikke mooi is het daar. Ja, we zijn hier net een soort toeristeninformatiepunt."

-Wat is je nieuws van de week?
"Dat ik het allemaal zo zwart-wit vind worden, met IS en Trump en zo. Trouwens, ik had ook nog leuker nieuws. Zondag liet een maat van me weten dat hij klaar was met het spuiten van mijn oude Puch, die ik aan het repareren ben. Hij heeft het frame helemaal zwart gespoten met een vernislaag er overheen. Hij is mooi geworden, joh. Echt."