Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Het was even wennen, maar de schaatsbaan op de Schoemakerplantage is een groot succes gebleken. Je zag dat de belangstelling nog steeds groot was en het is allemaal hartstikke goed georganiseerd. Ook het slotfeest was een groot succes, al zullen sommige mensen misschien wel nieuwe schoenen hebben moeten kopen, want het was er nogal baggerig. Goed voor de lokale middenstand, zullen we maar zeggen. Ik ben benieuwd waar de schaatsbaan volgend jaar zal verrijzen.
Natuurlijk ben ik de de laatste tijd, ook na mijn zeventigste verjaardag in januari, weer genoeg op pad geweest. Zo kregen we een rondleiding bij het nieuwe gebouw van YES!Delft, dat vooral gericht is op chemische innovaties. Als je de enthousiaste studenten met hun ideeën en de medewerking van de bedrijven ziet, merk je toch dat Delft een voorloper is. Ook het gebied komt steeds voller te staan, omdat steeds meer bedrijven zich hier willen vestigen.
Ook bij de Buccaneer op de Paardenmarkt wordt door Joop Roodenburg en consorten goed werk verricht. Hier vestigen jonge ondernemers in de offshorebranche zich en krijgen zij in raad en daad hulp van Joop en zijn netwerk. Bijzonder om te zien, zeker omdat ik vroeger in die buurt ben opgegroeid.
Dan viel er ook genoeg te feesten, bijvoorbeeld bij Bubbels met Ballen in de Brasserie. Het was een mooi feestje, waar veel jeugd op af komt. Zo zie je dat er toch behoefte aan dit soort dingen is. Ook werden de vijftigste verjaardagen van Manfred Bavelaar en Peter Kouwenhoven groots gevierd. Je merkt wel dat je wat ouder wordt, als je je aan het volume van de muziek gaat storen.
Dan was er ook het jaarlijkse uitje van Café De Oude Jan, waarbij we een historische bierrondwandeling van de Bekendste Delftenaar volgden. Daarna gingen we bowlen en waagden we een dansje in de Oude Jan; hartstikke leuk.
Verder hoor ik weleens mensen klagen dat er in Delft zo weinig te beleven valt, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. Zo is het bijvoorbeeld zonde dat STECK heel leuke bandjes laat optreden, maar het daar pas na middernacht druk wordt. Neem eens de moeite om er iets eerder te gaan kijken. Weet je niet wat er allemaal te gebeuren staat, luister dan op vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur naar Stadsradio Delft, waar we ook weer begonnen zijn met 'Delft op stap'.
Verder belooft het Bluesfestival van 17 tot en met 19 februari weer een groot succes te worden, waar Cesar Zuiderwijk zelfs een clinic geeft. Ook Blue Sunday doet dit jaar mee en er is een mondharmonicaworkshop, dus het wordt alleen maar leuker. Ten slotte wordt zaterdag het carnavalsseizoen afgetrapt met de opwarmavond in sporthal Kerkpolder.