Een hard schot van Den Hoorn-spits Anthony Sintniklaas.
Een hard schot van Den Hoorn-spits Anthony Sintniklaas. Foto: Martijn Linthorst

Speler in beeld

Naam: Anthony Sintniklaas
Leeftijd: 27
Club: sv Den Hoorn
Positie: Spits


-Een 5-0 thuisoverwinning op Concordia en jij was ook nog eens trefzeker...
"Ik heb inderdaad twee doelpunten voor mijn rekening genomen. De eerste uit een penalty en de tweede was beslissend. Daarna konden we de wedstrijd uitspelen."

-Beschrijf dat tweede doelpunt eens.
"De bal kwam van de zijkant. Hij kwam met een stuit en de verdediger stond kort op me. Ik controleerde de bal en kon bij hem weg draaien. Rechts van het doel schoot ik hem hard en laag diagonaal langs de keeper."

-In welk opzicht was het een beslissend doelpunt?
"Bij rust was het 2-0 en dit was de drie tegen nul. De koppies bij de tegenstander gingen hangen. We konden het rustig uit voetballen en zelfs nog verder uitlopen naar 5-0."

-Ben je tevreden over je spel?
"Ja, want ik was bij alle doelpunten betrokken. Voetballend was ik sterk aan de bal. Ik heb dit seizoen wel mindere wedstrijden gespeeld, dit was één van de beste wedstrijden tot nu toe."

-Een goed resultaat, maar was je het wel eens met alle trainersmaatregelen?
"Onze trainer Ronald Hes was geschorst en de honneurs werden waargenomen door assistent-trainer Martijn Langstraat. Maar we deden wat we altijd deden, zoals we altijd speelden en in dezelfde samenstelling. Dat leverde een hoop kansen op en ook nog eens met een hoog rendement."

-De wissels?
"Er deed op een gegeven moment ook nog een B-junior mee. Maar die kon, verrassend genoeg, goed mee. We speelden zoals we het hele jaar al doen."

-Wat kan er beter op de training?
"Dit is mijn eerste seizoen bij sv Den Hoorn. Voor mij was het echt opvallend hoe hard er getraind wordt. Hard trainen en met een hoge intensiteit. Altijd een heel grote opkomst. Ik kwam van DVV Delft, daarvoor speelde ik als senior bij Neptunus Schiebroek en nog eerder bij Vitesse Delft. Maar zo goed als er bij sv Den Hoorn getraind wordt, dat ben ik nog niet tegengekomen."

-En dat leidt tot resultaten...
"We staan eerste op de ranglijst. Met de winst van afgelopen zondag staan we nu drie punten los en met een wedstrijd minder gespeeld. Als promovendus zetten we aanvankelijk in om een stabiele tweedeklasser te worden, dus dat gaat nu echt boven verwachting.