De 245 pk sterke Octavia RS 245 van Skoda.
De 245 pk sterke Octavia RS 245 van Skoda. Foto: Martijn Linthorst

Extra gespierde versie van Skoda Octavia RS

REGIO – De Tsjechische knaller Skoda Octavia RS, de extra gespierde versie, heeft 245 pk. Eind vorig jaar schoof Skoda de gefacelifte variant van de Octavia naar voren.

De RS kwam opnieuw beschikbaar, nu met een 230 pk sterke TSI benzinemotor en met een 184 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor in het vooronder. Nu is de Octavia RS er ook als RS 245!
Zijn naam verraadt al dat de extra krachtige versie van de RS over 245 pk beschikt, 15 pk meer dan de reguliere RS. Daarmee is hij net zo krachtig als de Golf GTI Performance, de extra potente versie van de GTI. Het koppel beloopt 340 Nm. De nieuwe RS-versie is in staat in 6,6 tellen naar een snelheid van 100 kilometer per uur te sprinten. De Combi doet er 0,1 tel langer over.
Skoda belooft dat het uitlaatsysteem een stevigere brom laat horen dan die van de reguliere RS. Ten opzichte van een huis-tuin-en-keuken-Octavia ligt de RS 245 1,4 centimeter dichter boven het asfalt. De spoorbreedte achter is met 3,9 centimeter toegenomen. Er ìs 19-inch lichtmetaal aanwezig, hetzelfde geldt voor een mechanisch sperdifferentieel. Nederlandse prijzen volgen spoedig.

Autobedrijf Wittebrug
www.wittebrug.nl