Fresku komt naar Theater de Veste. (foto: Melissa Verhoeven)
Fresku komt naar Theater de Veste. (foto: Melissa Verhoeven) Foto:

Ali B en Theo Maassen zeggen: gaan!

Ali B en Theo Maassen proberen hem al jaren over te halen het theater in te gaan. En eindelijk is het zover. Rapper Fresku komt naar Delft.

Op dinsdag 14 februari aanstaande is hij te zien in Theater de Veste.

Humor en raps
Hij speelt op alle grote festivals, zijn muziek krijgt lovende recensies en hij is misschien wel één van de belangrijkste rappers van het moment. De rapper behoort tot de top van de Nederlandse hiphop en stond al op Lowlands, was verscheidende keren bij het tv-programma De Wereld Draait Door en ontving nominaties voor de 3voor12- en 3FM Awards. Nu is het tijd voor een echte theatertournee en Delft wordt hierin gelukkig niet overgeslagen. Met zijn one-man show hoopt hij op verbroedering en stelt hij stereotypes en vooroordelen bloot. Al zijn talenten komen bijeen en hierbij gooit hij zijn wapens humor, zelfspot én poëzie in de strijd.

Persoonlijke verhalen
Wat drijft hem? Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. Hij voert daarbij zijn eigen innerlijke, heilige oorlog. Bewapend met woordkunst en een lading grappen vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. De bijbehorende video's, gemaakt door zijn creatieve wederhelft Teemong, zijn controversieel, emotioneel, humoristisch maar vooral indrukwekkend.
Eén ding mag duidelijk zijn: Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. In het theater wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige en ironische persiflages.

Tickets
Duik mee met Fresku het theater in en bezoek zijn show op 14 februari in Theater de Veste. Tickets zijn verkrijgbaar via: www.theaterdeveste.nl of reserveringen per telefoon, via: 015-2121312.