Tijdens en rond wedstrijden van Fortuna/ Delta Logistiek is vaak volop entertainment en veel te beleven. (foto: Nathalie Kruidenier / korfbalfoto.nl)
Tijdens en rond wedstrijden van Fortuna/ Delta Logistiek is vaak volop entertainment en veel te beleven. (foto: Nathalie Kruidenier / korfbalfoto.nl) Foto: Nathalie Kruidenier - korfbalfoto.nl

Wedstrijd van Fortuna voor het eerst in de historie live op tv

DELFT – De wedstrijd Fortuna tegen Blauw Wit Amsterdam is aanstaande dinsdag live te zien op Ziggo Sport. Nooit eerder was een complete korfbalwedstrijd van Fortuna in heel Nederland live op tv.

Wie de Delftse Korfballeagueclub in actie wil zien, hoeft dinsdag dus niet van de bank te komen. Klanten van Ziggo hoeven de tv alleen maar op kanaal 14 te zetten.
Afgelopen woensdag was er witte rook. Toen was zeker dat deze thuiswedstrijd van Fortuna/Delta Logistiek op Ziggo te zien zou zijn. Die bevestiging zorgde voor grote vreugde in het Fortunakamp. "Dit is natuurlijk hartstikke mooi", reageert voorzitter Ed Hom. Het is voor de club mooie promotie, waarbij we willen laten zien hoe leuk het kan zijn naar korfbal te komen kijken. "We hopen op een bomvolle zaal. We hebben daarom besloten geen entree te heffen. Iedereen is welkom om naar onze hal te komen. Het is een mooie gelegenheid te zien en ervaren wat er in het topkorfbal op en rond het veld gebeurt." Volgens de voorzitter valt er veel te zien en genieten. "Het gaat er op het veld vaak pittig aan toe. Je ziet echt topsport."

Niet uit de lucht
De live-uitzending van Ziggo komt niet zomaar uit de lucht vallen. De korfbalbond is al langer in gesprek met televisiezenders om te kijken hoe deze oer-Hollandse sport meer onder de aandacht kan komen. Ziggo zond zodoende vorig jaar enkele korfbalwedstrijden live uit. "Die uitzendingen trokken dusdanig hoge kijkcijfers dat ze daarmee door willen gaan", weet Ed Hom. Waarom Ziggo juist voor een wedstrijd van Fortuna kiest? "Wij timmeren hier, op het gebied van entertainment, behoorlijk aan de weg", antwoordt Hom. "We hebben hier een bak met licht en geluid hangen. Normaal gesproken komt Edwin van der Toolen, onder meer bekend van de Skihut, altijd zingen bij ons. Maar je zal net zien dat hij dinsdag op vakantie is. Een wedstrijd van Fortuna is meer dan een sportwedstrijd in een gymzaal. Bovendien hebben we hier een mooi videoplatform voor de cameramensen van Ziggo en er ligt een speciale korfbalvloer, met daarop alleen de lijnen die nodig zijn. Zo kan Ziggo de wedstrijd zo goed mogelijk registreren."
Voor Fortuna zorgt het bezoek van Ziggo niet voor heel veel extra werk. "Het legt wel wat extra druk op de ketel. Dat vind ik alleen maar leuk. We kijken ernaar uit. De tijd is dinsdag heilig. Zeven uur is zeven uur, terwijl het anders niet zo uitmaakt als zeven uur een keer vijf over zeven wordt. Maar Ziggo komt met een eigen camerawagen en commentatoren en regelt veel zaken zelf. Wij gaan ervoor zorgen dat alles gladjes verloopt. Want dat Ziggo dit wil doen is goed voor de exposure van de sport, onze vereniging en de sponsors. Fortuna bekleedt momenteel een plek in de middenmoot. Het staat op een zevende plek in de Korfballeague, met drie punten achterstand op een positie die recht geeft op play-offs. Maar: het is ook slechts drie punten verwijderd van de degradatiezone. Blauw Wit Amsterdam heeft drie punten meer. "Dit wordt dus een mooie gelegenheid om op ze in te lopen. Ik verwacht dat het een spannende pot wordt." Fortuna - Blauw Wit is dinsdag vanaf 19.00 uur te zien, voorafgaand aan het bekerduel FC Barcelona - Atletico Madrid.