Bert Kok (links) en Edith de Groot (rechts) hopen snel vervanging te vinden voor kok Bertus van Halderen (centraal). (foto: Jesper Neeleman)
Bert Kok (links) en Edith de Groot (rechts) hopen snel vervanging te vinden voor kok Bertus van Halderen (centraal). (foto: Jesper Neeleman) Foto: Jesper Neeleman

Bertus van Halderen stopt,
Smikkelrestaurant zoekt kok

DELFT – Wederom pakken donkere wolken boven zich samen boven het Smikkelrestaurant voor ouderen. Hun kok Bertus van Halderen moet om gezondheidsredenen stoppen.

Opvolging is nog niet gevonden. Twee jaar geleden waren de ouderen van het Smikkelrestaurant in het nieuws omdat dit tweewekelijkse etentje voor ouderen bijna moest stoppen omdat teckel Jonas niet meer in het buurthuis mocht komen. De ouderen vonden vervolgens onderdak bij Kok Catering op het Delftechpark. Jonas overleed twee maanden later. "We vinden het hier hartstikke leuk", zegt Edith de Groot, één van de vrijwilligers. "Geweldig hoe we hier worden ontvangen." Ook Bert Kok van Kok Catering vindt het nog altijd mooi dat het Smikkelrestaurant om de week in zijn zaak neerstrijkt. "We hebben alleen een klein probleem: Bertus heeft Parkinson en moet stoppen." Dus zoeken Kok en de vrijwilligers naar een nieuwe kok die het leuk vindt om ouderen te verblijden met lekkere gerechten. "De ouderen zijn elke keer weer enorm blij dat mensen dit voor hen willen doen", weet Bert Kok. De nieuwe kok hoeft niet bang te zijn in het diepe te worden gegooid. "We zullen hem of haar goed begeleiden. Het zou leuk zijn als iemand zich meldt. Stel dat we de 45 tot 50 bezoekers hier moeten vertellen dat het Smikkelrestaurant niet meer door kan gaan…"
Bertus van Halderen houdt het op 1 maart voor gezien. "Heel jammer", zegt de 74-jarige Delftenaar, die al vanaf zijn 16de in keukens te vinden is. "Maar het is niet anders." Wie Bertus kan en wil vervangen, kan zich melden bij Edith via e-mailadres edithwillem@live.nl.