Nelly Veenstra bij de whirlpool in de sauna: één van vele ontspannende onderdelen van de sauna van Sportfondsenbad Delft.
Nelly Veenstra bij de whirlpool in de sauna: één van vele ontspannende onderdelen van de sauna van Sportfondsenbad Delft. Foto: Jesper Neeleman

De sauna: de verborgen parel van het Sportfondsenbad Delft

Het Sportfondsenbad Delft is bij veel Delftenaren vooral bekend als zwembad, maar beschikt bovendien over een mooie, moderne en fraaie sauna.

In deze sauna kan iedereen heerlijk ontspannen in de Finse sauna, het Turks stoombad en de whirlpool. Het ritueel van opwarmen, afkoelen en rusten is genieten geblazen.
Door de sauna af te wisselen met een frisse douche, een koud dompelbad en de stortbak trekken de bloedvaten van de huid samen. Neem je daarna een warm voetenbad, dan trekken de poriën zich weer open. Zo komt het lichaam terug in de normale stand en kan het overtollige warmte kwijt.
Op de eerste etage is een gezellig en bemand horecadeel, inclusief rustruimte. Hier kunnen saunabezoekers zich even terugtrekken en genieten van een lekker hapje of drankje. Op de menukaart staan onder meer verse broodjes en heerlijke rijk belegde wraps. Op het buitenterras, eveneens op de eerste verdieping, is het vooral in de zomer heerlijk toeven. Is het buiten nat, koud en donker, dan is de zonnebank gelukkig nooit ver weg. Hoewel de sauna van het Sportfondsenbad er in alle opzichten mag zijn, weten veel Delftenaren nog niet dat 'ie er is. "Het is een verborgen parel binnen ons zwembad", zegt Nelly Veenstra, manager van Sportfondsenbad Delft. "Eén van de beste bewaarde geheimen." Het Sportfondsenbad is inmiddels ruim tachtig jaar oud. "Misschien denken sommigen daardoor dat we hier een smoezelige oude sauna hebben, maar hij is juist heel modern", geeft Veenstra aan. "Met exclusief en lekker eten, mooi verzorgd en een prettige sfeer."

Openingstijden
De sauna is op dinsdag en woensdag geopend van 17.00 uur tot 22.30 uur voor iedereen, op donderdag van 13.30 uur tot 22.30 uur voor dames en op vrijdag van 13.30 uur tot 22.30 uur voor iedereen. De entree bedraagt 18 euro 20. Na 20.00 uur is de entree 13 euro 50. Een twaalfrittenkaart kost 182 euro. Voor studenten bedraagt de entree 13 euro 50. Meer weten? Bel 015 - 21 20 002 of kijk op www.sfd.nl.

Nelly Veenstra bij de whirlpool in de sauna: één van vele ontspannende onderdelen van de sauna van Sportfondsenbad Delft.