Afbeelding
Foto: Marc Schapers

Sandra van Adrichem

Gedurende de week is de Delftse Sandra van Adrichem (48) baliemedewerker, in het weekend zingt zij de sterren van de hemel.

1.Waarom wilde je op deze plek worden gefotografeerd?
"Ik ben verknocht aan Delft en woon al jaren met veel plezier in de binnenstad. Als ik hier, met mooi weer, bij m'n stamkroegje in de Nieuwstraat zit en ik kijk naar links dan zie ik die mooie straathoek en die prachtige toren. Dan voel ik me helemaal op m'n plek."

2.Waar komt die liefde voor Delft vandaan?
"De sfeer in de stad, de evenementen. In de weekenden valt het nodige te beleven. M'n familie en vrienden wonen in de buurt. Alles wat je nodig hebt, vind je op loopafstand. En natuurlijk de Delftenaren zelf. Ze zijn direct en 'down to earth', daar hou ik van."

3.Altijd in Delft gewoond?
"Zeker, ik ben geboren aan de Buitenwatersloot. Toen ik één jaar was zijn we verhuisd naar de Koepoortstraat. Daar ben ik opgegroeid, leuk straatje, leuke buurt, lieve ouders en zussen. Een prima jeugd, kan niet anders zeggen."

4.Hoe ziet je werkzame leven eruit?
"Ik heb 18 jaar gewerkt als baliemedewerker op het postkantoor, het langst aan de Hippolytusbuurt. Toen de postkantoren sloten moest ik op zoek naar een andere baan. Ik ben opnieuw achter een balie terechtgekomen, nu bij het servicepunt civiele techniek/technische natuurkunde van de TU."

5.Wat behelst die job?
"Aan de balie komen de meest uiteenlopende vragen en verzoeken binnen. Wij zetten de vragen door naar de juiste mensen of lossen het zelf op. Elke dag is anders, je ontmoet veel mensen. De studenten zijn aardig. De een natuurlijk aardiger dan de ander, maar dat was bij het postkantoor ook."

6. Veel Delftenaren kennen je als zangeres…
"Dat valt mee hoor. Mensen spreken me wel aan met: 'jij bent toch dat meisje van het postkantoor?', maar weinig met: 'ben jij die zangeres?' Zingen is wat ik het liefst doe. Wel ben ik aan het afbouwen. De hele week werken, in de weekenden optreden en laat thuis is inmiddels wat veel van het goede. Sinds m'n zestiende ben ik van het ene in het andere bandje gerold. Ik zing al jaren in Horse, maar doe ook veel andere dingen, eenmalige projecten, achtergrondkoortjes, noem maar op."
7. Waar denk je met het meeste plezier aan terug?
"Aan de Hudson Five, in die band heb ik 20 jaar gezongen. Gouden tijden beleefd. Door onze bandnaam Hudson dachten sommige mensen dat we echt familie waren, dat was lachen. Toen Chris Zegers deel ging uitmaken van de band zijn we helemaal los gegaan.We zijn op de gekste plekken geweest en hebben zelfs twee keer in de Heineken Music Hall gestaan."

8. Je hebt ook met Peter Tetteroo gewerkt…
"Evelien van der Kruit en ik deden de backingvocals bij Peter. Hij was ontzettend aardig en we hebben veel met elkaar gelachen. We speelden overal, van kleine disco's tot en met de Efteling.
9. Als ik burgemeester van Delft was dan…
"…zou ik wat doen aan het geneuzel over vergunningen. Die moet je tergend lang van tevoren aanvragen en zijn bovendien peperduur. Dus voor volgende week een leuk bandje boeken kan niet omdat de vergunning niet op tijd verleend wordt. En zou ik me sterk maken voor een groot poppodium, zoals de Eland en Speakers waren, zodat we in Delft ook grotere, bekende bands kunnen zien en horen."

10. Nog iets leuks te vertellen?
"Ja hoor, ik hoop dat het snel lente wordt, zodat we weer lekker op het terras kunnen zitten, de boten weer in de grachten liggen en allerlei leuke dingen op stapel staan."