Keeper Davy Schilperoort is balvast in een kluwen van medespelers, tegenstanders en de scheidsrechter.
Keeper Davy Schilperoort is balvast in een kluwen van medespelers, tegenstanders en de scheidsrechter. Foto: Martijn Linthorst

Speler in beeld

Naam: Davy Schilperoort
Leeftijd: 25
Club: Vitesse Delft
Positie: keeper


-Een 1-1 gelijkspel uit bij Brielle, hoe kijk je terug op de wedstrijd?
"Er had meer in gezeten. De betere kansen waren voor Vitesse Delft, dus we hadden drie punten weg kunnen halen. Nu gaan we met een puntje weg, daar kun je uiteindelijk toch wel tevreden mee zijn. Brielle staat vierde en wij staan achtste op de ranglijst.

-Vind je die positie terecht?
"Dat is een terechte plaats op de ranglijst. Alhoewel we meer punten hadden kunnen behalen. Het had dus nog beter gekund, maar dan moet je de kansen wel afmaken."

-Was je tevreden over je eigen optreden?
"Ik heb goed gespeeld. De dingen die ik kreeg te doen, die heb ik goed gedaan. Bij het tegendoelpunt waren mijn verdedigers achterin aan het rondspelen. Er was een overtreding op onze speler Van Akkeren, daar had voor gefloten moeten worden, maar de scheidsrechter deed niks. Toen kwamen er twee spelers van Brielle op me af en konden ze de bal zo langs me tikken."

-En jullie doelpunt, hoe kwam dat tot stand?
"Er was een mooie actie van Burak aan de zijkant en die gaf een voorzet, waarna Sander van Akkeren met een kopbal kon scoren."

-Een goede voorbereiding in de Winterstop en dan toch maar een gelijkspelletje...
"We hebben een trainingskamp gehad in de Algarve in Portugal. Een goede voorbereiding en terug in Nederland nog eens twee oefenwedstrijden."

-Specifieke trainingen?
"Het waren normale trainingen, geen specifieke trainingen. Trainer Klomp was over alles tevreden. Verdedigend staat het goed, we zijn goed op elkaar ingespeeld, maar nu moeten we meer gaan scoren."

-Met een fitte selectie de tweede seizoenshelft in!
"Nou, er moeten nog twee spelers snel weer fit worden. Dat zijn Jevon Blijd en René de Graaff, nu net twee buitenspelers. Met hen er bij zullen we weer meer gaan scoren."
-Wat is de uiteindelijke doelstelling?
"Het is de bedoeling dat we uiteindelijk in de top zes eindigen. Dat is de doelstelling voor de rest van het seizoen."

-Volg je de interviews Speler in beeld, die regelmatig in de krant staan?
"Ja, die interviewtjes lees ik eigenlijk altijd wel. Ieder keer dat de rubriek in de krant staat kijk ik er naar. Om te zien hoe andere spelers het doen."