Weer meer huurders aangesloten bij de Woonbond

DELFT – Eind 2016 zijn er 53.467 hurende huishoudens meer aangesloten bij de Woonbond dan eind 2015 het geval was. De huurdersvereniging organiseert hiermee inmiddels 1.638.479 hurende huishoudens. Bij de Woonbond zijn huurdersorganisaties en individuele huurders aangesloten.

De grote groei bij lidorganisaties is deels te verklaren uit de ontwikkeling dat huurdersorganisaties een veel grotere rol hebben gekregen in het lokale overleg. Dit is gebeurd onder de nieuwe woningwet, die inging in 2015. In het lokale overleg spreken de huurdersorganisaties met verhuurders en gemeenten over het lokale woonbeleid. "Doordat huurdersorganisaties een gelijkwaardige rol hebben in de lokale afspraken, is er ook meer behoefte aan ondersteuning", stelt Woonbonddirecteur Ronald Paping. "Het is goed om te zien dat huurdersorganisaties de Woonbond hiervoor weten te vinden."

Blijk van waardering
Ook het aantal persoonlijke leden is met ruim 10 procent toegenomen. Huurders worden vooral lid om de belangenbehartiging van de Woonbond te steunen en om gebruik te kunnen maken van de Huurderslijn (de juridische ledenservice van de Woonbond). Ook zijn er veel huurders lid geworden om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid via de Woonbond onterecht berekende bemiddelingskosten bij huurmakelaars terug te vorderen. Paping: "Ik zie deze ledengroei als een blijk van waardering voor ons werk als belangenbehartiger en onze ondersteuning van huurders."
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. De bond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.