Lessen van vakleerkrachten, één van de sterke punten van de Delftse Montessorischool.
Lessen van vakleerkrachten, één van de sterke punten van de Delftse Montessorischool. Foto: Martijn Linthorst

Echte vakleerkrachten: een sterk punt van de Delftse Montessorischool

Van buiten ziet het grijze betonnen gebouw aan de Jacoba van Beierenstraat 166 er misschien iets minder uitnodigend uit. Mevrouw Kuiper: "Van binnen is het echter een kleurrijk, licht en dynamisch geheel, met onder andere echte vakleerkrachten voor muziek, handvaardigheid, kosmisch onderwijs en gymnastiek. Een sterk punt van ons montessorionderwijs."
Over dat gebouw gesproken, dat is een bepaalde bouwstijl, ontworpen door de architect Hertzberger. In 1966 waren er vier lokalen en in de loop der jaren is er steeds aan gebouwd, als een soort lappendeken, redelijk recent onder meer een multifunctionele ruimte. "Als laatste is de opbouw gemaakt, waar ik mijn directiekamer heb. Het is leuk dat je een duidelijk begin- en eindpunt hebt in dit gebouw. Leerlingen uit de lagere groepen zien op deze manier precies wat ze later in hun Montessori-periode tegen zullen komen. Het aanbouwen is steeds in dezelfde stijl en dus congruent gebeurd."
Waarom kiezen voor de Delftse Montessorischool? Heterogene groepen, met drie jaargroepen per bouw, leerlingen zijn semi-individueel bezig en leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen werk, kunnen inplannen – de eigen leercurve stimuleert hun ontwikkeling. Ieder jaar gaan de bovenbouwgroepen op werkweek, afwisselend naar Ameland, Drenthe of Limburg voor onder meer kosmisch onderwijs.
Telefoon: (015) 212 48 00. Internet: www.montessoridelft.nl.