Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT – Frank Bolman en zijn vriendin Jenifer gaan verhuizen. Samen met hun kinderen Sterre, Storm en Sorin gaan ze in de nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage wonen. Daarmee komt een einde aan een lange familiegeschiedenis. De woningen aan dit gedeelte van de Delfgauwseweg zijn gebouwd door de opa van Frank, het huis waar zij nu wonen was het familiehuis.

Het laatste blok is in 1940 opgeleverd, toen is de familie er gaan wonen. Het grote pand bestaat uit twee woningen, met meerdere verdiepingen. "In juli hopen wij over te gaan naar onze nieuwe woning", zegt Frank. "Dan ga ik na veertig jaar mijn ouderlijk huis verlaten. Want ik heb hier als kind altijd gewoond, ben er opgegroeid. Mijn zus woont met haar gezin in het bovenhuis, maar ook zij gaan verhuizen en daarom komen beide huizen in de verkoop."
Het meest gaat Frank de grote tuin missen. Een uitzonderlijk groot perceel van 300 vierkante meter, met een eigen oprit. "De tuin ligt wat lager en loopt wat af en helemaal langs de zijkant van het huis. Het is een grote tuin met veel ruimte om in de zon te zitten, maar je kunt ook de beschutting van de grote boom opzoeken. Die boom is net zo oud als het huis, een mooie grote beuk. Er is zelfs een boomhut in gegroeid. Verder heeft de tuin een stenen berging, een prieel en een apart fietsenhok."
De woning is goed geïsoleerd en daarom geluiddicht. Van het verkeer dat over de naastgelegen A13 rijdt, heb je dus binnen totaal geen last. Frank en zijn vriendin hebben de ramen niet veel open staan, maar om frisse lucht binnen te krijgen, zijn alle slaapkamers uitgerust met zogenaamde SUS-kasten. "De woning is goed onderhouden, maar er is zo veel mogelijk authentiek gelaten. Zoals de paneeldeuren, de schuifdeuren van de kamer-en-suite, het glas-in-lood, de parketvloer. De keuken is vernieuwd, in oude stijl met inbouwapparatuur. Zowel in de voor- als in de achterkamer is er een schoorsteen, waarvan die in de achterkamer is voorzien van Delftsblauwe tegeltjes."
De vier woningen aan dit korte gedeelte van de Delfgauwseweg, zijn de enige vier woningen die zijn geheid. Het zijn dus goed geconstrueerde huizen, die bovendien van buiten een zekere statigheid uitstralen. "We wonen hier in een gemêleerde buurt, van jong tot gepensioneerden. Bovendien komen er de laatste jaren meer jonge gezinnen wonen. Verder is het ook wel fijn, dat hier in de straat geen doorgaand verkeer is. Dit is trouwens echt een apart sociaal straatje, met veel activiteiten onderling."
Zelf trekken Frank en zijn vriendin veel naar het dichtbijgelegen Emerald in Delfgauw, waar alle winkels en andere voorzieningen zijn. "In vijftien minuten lopen ben je trouwens ook op de Beestenmarkt in het centrum van Delft. En op de snelweg ben je ook zo." De woning van Frank en zijn vriendin heeft een riant souterrain, de badkamer bevindt zich ook in het souterrain, een woonetage op de begane grond en twee slaapetages. De bovenwoning heeft een woonkamer met een balkon en een verdieping met drie slaapkamers. De woningen zijn als het ware in elkaar gevlochten. "In het bovenhuis is bij een verbouwing het authentieke er uitgehaald, met uitzondering van het glas-in-lood in het voor- en achterraam en de voorzetramen van de zijramen in de woonkamer." Huizen komen los in de verkoop, maar kunnen ook als geheel worden aangekocht. Björnd Open Huis op zaterdag 14 januari 2017 van 10.00 tot 12.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding