Robert van der Ende van Autoschade OostAmbacht, nu ook gespecialiseerd in aluminium uitdeuken.
Robert van der Ende van Autoschade OostAmbacht, nu ook gespecialiseerd in aluminium uitdeuken. Foto: Martijn Linthorst

Nu ook aluminium-plaatwerk in vertrouwde handen bij OostAmbacht

NOOTDORP – Steeds meer autofabrikanten produceren tegenwoordig carrosserieën waarin het gebruikelijke plaatstaal is gecombineerd met aluminium. Deze aluminium-delen hebben overigens wel een heel eigen bewerking nodig. Autoschade OostAmbacht heeft de kennis en kunde.

Robert van der Ende, de eigenaar van dit bedrijf, heeft namelijk begin december zijn certificaat Aluminium Basis behaald. Het is zijn bedoeling om deze bewerkingsmethode over te brengen op zijn eigen personeel. Een auto met aluminium-delen kan dus altijd in de werkplaats van Autoschade OostAmbacht behandeld worden. "Dan gaat het met name om uitdeuken", zegt hij. "Als er schade is, dan moet die worden uitgedeukt. En tegenwoordig komt het steeds meer voor, dat er aluminium in de auto is verwerkt."
De vraag is waarom aluminium zo'n speciale behandeling nodig heeft. Robert van der Ende legt uit: "Dat heeft te maken met warmte", zegt hij. "Dit materiaal moet eerst verwarmd worden, voordat met uitdeuken kan worden begonnen. Dit is om scheuren te voorkomen."

Lichter materiaal
Je kunt je afvragen, waarom autofabrikanten tegenwoordig steeds vaker aluminium gebruiken. Van der Ende geeft een simpel antwoord: "Er is genoeg aluminium op de wereld. En het ijzer raakt een beetje op. Bovendien is aluminium lichter en dat scheelt in de brandstofkosten. Bovendien is het goed recyclebaar en alle denkbare carrosserieën zijn er mee te vormen."
Van der Ende heeft een heel handige manier om aluminium in een auto te herkennen. Daarvoor gebruikt hij een magneetje. Plaatstaal is namelijk magnetisch en aluminium is dat niet. "Stoot het magneetje juist af, dan weet ik dat we met aluminium te maken hebben. Voor mij is dat een makkelijke manier om te controleren."
Van alle schadegevallen die Robert van der Ende in zijn werkplaats uitvoert, is nog slechts 5 procent een aluminium-behandeling. Maar dat zullen er steeds meer worden, omdat alle fabrikanten er toe over gaan. "Maar zoals in alle gevallen, zal mijn geoefende oog moeten zien of de schade gerepareerd kan worden", zegt hij. "Niet elke deuk is namelijk uit te deuken. Ik beoordeel dat op zicht, zodat de klant snel weet waar hij aan toe is."

Aluminium Basis
In verband met aangescherpte eisen, is het certificaat Aluminium Basis noodzakelijk voor de aansluiting bij de FOCWA brancheorganisatie. In de werkplaats moeten daar ook alle gereedschappen voor aanwezig zijn. "Je kunt bijvoorbeeld geen aluminium uitdeuken met gereedschap dat al voor het uitdeuken van plaatstaal gebruikt is", aldus Van der Ende.

Autoschade OostAmbacht
Burg. G.J.F. Tijdemanstraat 9
2631 RE Nootdorp
(015) 310 69 03
www.oostambacht.nl