Guy Verbeek, Daan Dekker en Twan Holtzapffel (v.l.n.r.) van De Burgemeesters.
Guy Verbeek, Daan Dekker en Twan Holtzapffel (v.l.n.r.) van De Burgemeesters. Foto:

Winterdorp Festival gaat beginnen, dit moet je weten

Winterdorp Festival is op zaterdag 14 januari. De organisatie is al begonnen met de bouw van vijf podia, waarvan vier verwarmd op een festivalterrein van maar liefst achtduizend vierkante meter.

Het evenement is aangekomen in bouwfase vier, dat betekent dat ook I love Music een eigen stage krijgt met onder andere The Darkraver en Outsiders. "Het wordt een gigantisch festival, maar zeker met een intieme en gezellige sfeer voor jong en oud", vertelt Guy Verbeek van De Burgemeesters. Het festival, dat uit verschillende bouwfases bestaat, wordt ingericht als heus dorp. Zo haal je je munten ('pegels') bij De Nederlandsche Winterdorpbank en sta je te feesten bij het hoofdpodium genaamd GeMaintehuis of de apres-ski tent met de naam Dorpscafé De Scheve Schaats. In Livebar Steck kan je genieten van live-bands en in Club Gekke Geit kan je helemaal los gaan op de foutste classics. Liefhebbers van de hardere stijlen zullen zich helemaal thuis voelen op de I love Music Mountain.
De straatnamen in het Winterdorp zijn vernoemd naar de artiesten en acts van het festival. Zo loop je via het Barry Badpad naar Livebar Steck of de sauna en leidt de Darkraversingel je via de Snollebollelaan naar de schaatsbaan, de Gin-Tonic bus of de glijsbaan.
Aan iedereen is gedacht op Winterdorp Festival. "We hebben een heel divers muziekaanbod. Zo hebben we onder meer live-bands, après-ski, Hollandse muziek, hardstyle en house", zegt Verbeek. "Ook kun je in de sauna, je kunt schaatsen, snowboarden, van de glijsbaan en ijscocktails maken."
Hoe groot het festival precies wordt? Dat zie je op zaterdag 14 januari. Hoe meer kaarten (paspoorten) er verkocht zijn, hoe groter het dorp wordt en hoe meer artiesten zullen optreden. Paspoorten zijn verkrijgbaar via www.winterdorpfestival.nl. Wees er snel bij, want aan de deur zijn de kaarten een stukje duurder.