Er kan nog één week worden geschaatst bij Winters Delft. Het lijkt erop dat de schaatsbaan op de nieuwe locatie meer bezoekers trekt dan op de Beestenmarkt.
Er kan nog één week worden geschaatst bij Winters Delft. Het lijkt erop dat de schaatsbaan op de nieuwe locatie meer bezoekers trekt dan op de Beestenmarkt. Foto: Koos Bommelé

Activiteiten tijdens laatste week Winters Delft

DELFT - Het einde van Winters Delft is in zicht. Maar gelukkig is het nog niet zo ver, want de organisatie heeft genoeg leuke activiteiten op het programma staan om er een mooie en gezellige laatste week van te maken.

De schaatslocatie is elke dag van 10.00 uur tot 22.00 uur geopend, ook tijdens het schoolschaatsen. Iedereen is welkom om gezellig te komen schaatsen, lunchen of borrelen met collega's, vrienden of familie.
De afgelopen drie weken was het één en al ijspret bij Winters Delft. Het ziet ernaar uit dat de bezoekersaantallen van het schaatsevenement op de Schoemaker Plantage zelfs hoger liggen dan voorgaande edities op de Beestenmarkt. Daar is de organisatie natuurlijk ontzettend blij mee. Ook in de laatste week doet ze hard haar best om er een geweldige editie van te maken. Er worden nog volop activiteiten georganiseerd, zoals de workshop Haak je eigen beanie, de finale van Junior DJ Night, schaatsclinic met pinguïnrace, vrijdagmiddagborrel, ijshockeywedstrijd en Winterdorp Festival.
Op de allerlaatste dag van Winters Delft, dit is tevens de afsluiting van het schaatsevenement, staat een Winter Latin Mix Party georganiseerd door TotallyZouk gepland. "We toveren het Winters Delft café om in een danszaal met een winterse uitstraling", vertelt Maresa van der Kloet, eigenaar van TotallyZouk. "Elke maand organiseren we een Totally Latin Party in Delft. Een van onze leerlingen kwam met het idee om eenmalig bij Winters Delft het dansevenement te organiseren. Na het zien van de fantastische locatie was ik meteen verkocht."
Zondag 15 januari staat Winters Delft dus helemaal in het teken van dansen. Vanaf 14.00 uur wordt er gestart met een Brazilian Zouk Only. "Daarna geven we om 16.00 uur twee gratis mini latinworkshops. Iedereen is welkom, ook als je geen ervaring met latin hebt. Wil je alleen kijken? Dat kan natuurlijk ook. Om 17.00 uur begint een Latin Mix Dans Matinee. Een dj draait een afwisselend programma van salsa, zouk, bachata en kizomba, zodat iedereen los kan gaan op de dansvloer."

Meer informatie
Winters Delft is elke dag van 10.00 tot 22.00 uur open, behalve op zaterdag 14 januari. Dan zijn de schaats- en glijsbaan om 15.00 uur dicht in verband met Winterdorp Festival. Doordeweeks is er schoolschaatsen, maar de evenementenbaan en ook de horeca zijn voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.wintersdelft.nl.