De nieuwe Honda Civic 5D, op maandag 16 januari in de showroom bij Auto Ruiter in Wateringen.
De nieuwe Honda Civic 5D, op maandag 16 januari in de showroom bij Auto Ruiter in Wateringen. Foto: Martijn Linthorst

Preview van de nieuwe Honda Civic 5D bij Auto Ruiter

WATERINGEN – De nieuwe Honda Civic 5D staat over niet al te lange tijd in de showroon van Auto Ruiter in Wateringen. De nieuwste trots van het autobedrijf is al vóór de officiële introductie te zien tijdens een speciale Preview Dag. Deze is op maandag 16 januari van 14.00 tot 18.00 uur in de showroom aan het Oosteinde.

De vernieuwde Honda Civic 5D betekent een nieuwe stap in een welvarend tijdperk voor Honda. Onder de motorkap van deze nieuweling bevindt zich een 1.0 i-VTEC òf een 1.5 i-VTEC Earth Dreams Technology motor. Met gebruik van deze motoren wordt de CO2-uitstoot een heel stuk terug gedrongen. De kracht is echter alleen maar toegenomen, waardoor de bestuurder een nòg sportiever beleving heeft. "Het programma met de 1.0 i-VTEC motor heeft drie uitvoeringen, namelijk de S, de Comfort, vervolgens de Elegance, de Executive en als hoogste uitvoering de Premium", legt eigenaar Wim van der Meer van Auto Ruiter uit. "Nog sportiever rijd je in een Civic 5D met 1.5 i-VTEC, die in de uitvoeringen S, Sport, Sport Plus en Prestige beschikbaar komt."
Vooralsnog komt de Civic 5D alleen als benzine-uitvoering beschikbaar, maar wel zijn beide benzinemotoren optioneel beschikbaar met een CVT automatische versnellingsbak voor alle uitvoeringen. "De dieseluitvoering wordt overigens eind 2017 verwacht", aldus Van der Meer.
In de 1.0 i-VTEC beschikt de Executive-uitvoering standaard over het Honda Connect navigatiesysteem. Bij de 1.5 i-VTEC motor behoort dit Honda Connect navigatiesysteem bij alle uitvoeringen tot de standaarduitrusting.
Het officiële lanceringsweekend is op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Maar daarvoor kunnen de bewoners van Wateringen en verre omgeving alvast kennis maken met de nieuwe Honda Civic 5D, tijdens de speciale Preview Dag.

Auto Ruiter
Oosteinde 21
2291 AA Wateringen
(0174) 297 161
www.auto-ruiter.nl