Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Ten eerste wil ik via deze weg natuurlijk al mijn vrienden, kennissen en bekenden een zeer succesvol, maar vooral ook gezond, 2017 wensen. Ik ben benieuwd aan wie ik binnenkort de Bronzen Hugo voor de bekendste Delftenaar mag uitreiken. De jaarwisseling is hier goed verlopen en helaas is dat niet overal vanzelfsprekend. Het is toch belachelijk dat hulpverleners tijdens hun werk worden belaagd. Ook voor de brandstichting in de kantine van RKDEO heb ik geen goed woord over.
In Delft is alles goed verlopen en wat mij betreft verdient de gemeente een pluim, omdat de Markt zondagmorgen vroeg alweer werd opgeruimd.
Ook de aanloop naar de Kerst was mooi. Lichtjesavond was een succes en er stond de mooiste boom sinds jaren. Het werd groots aangepakt en je zag op die avond, maar ook in de weken erna dat de ondernemers enthousiast waren om er iets van te maken. Wat dat aangaat is het jammer dat de coördinatie van de gebeurtenissen in die weken niet centraal gebeurt, want niet alle evenementen bleken een even groot succes. Ook de aankleding zou mooier kunnen, zodat de Markt nog meer een bezienswaardigheid wordt, bijvoorbeeld door het Stadhuis uit te lichten. Dat zouden aandachtspuntjes voor volgend jaar kunnen zijn, want we moeten hard werken om de concurrerende steden voor te blijven.
Een ander hoogtepunt in aanloop naar de Kerst zijn de Kerstconcerten, die dit jaar gelukkig weer werden gehouden. Er is altijd een keur aan goede artiesten, maar dit jaar stalen een zanger en een zangeres van nog geen vijfentwintig jaar de show.
Dan zijn we ook een aantal keer bij de schaatsbaan geweest en ik moet zeggen: ze hebben er iets prachtigs neergezet. De baan is mooi en ook de horeca eromheen is goed geregeld. Het enige minpuntje is dat je op die locatie nooit de sfeer van de Beestenmarkt krijgt. Wel zal het tijdens de sluiting op 14 januari volgens mij een heel mooi groot winterfestijn zijn, dat echt de moeite waard is.
Ten slotte hoop ik dat we het nieuwe jaar met zijn allen met goede voornemens beginnen en niet allemaal zo klagen. Er is weer een aantal horecagelegenheden bijgekomen, de Kurk is verbouwd, STECK uitgebreid en de gemeente heeft weer wat geld om uit te geven. Als dit op een verstandige manier uitgegeven wordt om Delft aantrekkelijk te houden of zelfs nog aantrekkelijker te maken voor de toeristen, dan wordt 2017 weer een heel mooi jaar. Laten we sowieso niet vergeten dat we mazzel hebben dat we in dit mooie land en in deze prachtige stad mogen leven, want als je ziet hoe het er op andere plekken op de wereld aan toe gaat, hebben we niks te klagen.