Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

DELFT – Jim en Claire wonen nu een jaar samen in deze moderne maisonnette in de Kuiperwijk. Claire is een jaar geleden bij hem ingetrokken, want Jim woont er zelf al tien jaar. Toen zij deze stap zetten, hebben ze ook meteen een restyling van het huis doorgevoerd. "De woning ziet er nu mooi en strak uit", zegt Claire.

De maisonnette beslaat de tweede en derde woonlaag van dit complex. Het staat in een parkachtige omgeving. Zowel aan de voor- als aan de achterkant is er een mooie groenstrook met leuke beplanting. Aan de achterzijde is er zelfs een fraai kunstwerk, met achter de bomen en dus redelijk uit het zicht de nieuwe wijk Harnaschpolder Delft. "Kinderen kunnen hier heerlijk buitenspelen", zegt ze. "Zelf hebben we een balkon, maar het is ook gezellig om buiten te zitten in de gemeenschappelijke tuin."
Wat zijn zoal de aanpassingen die Jim en Claire in de woning hebben laten uitvoeren. Allereerst zijn alle muren opnieuw gestuukt. Overal in huis zijn nieuwe vloeren gelegd. De keuken en de wc zijn helemaal opgeknapt. "Bovendien zijn alle buizen netjes weggewerkt. Eerst was het echt een mannenhuis, maar dat hebben we zo op een goede manier weten te veranderen."
Oorspronkelijk komt Claire uit de Buitenhof en later heeft ze lange tijd in Tanthof gewoond. Nu zijn ze samen verder gegaan en wel weer toe aan een woning met een tuin. Daarom hebben ze besloten te gaan verhuizen. "Het moet een woning worden in Delft of omgeving", zegt ze. "Den Hoorn is bijvoorbeeld ook een goede mogelijkheid."
De lichte woonkamer van hun huidige maisonnette is 3.85 bij 5.77 meter. Er is een dichte moderne eetkeuken aan de voorzijde van de woning. Die is voorzien van luxe inbouwapparatuur en veel kastruimte. "Zelf vind ik het wel prettig om een gesloten keuken te hebben", zegt ze. "Er zijn bewoners van dit complex die dat wel doen, maar wij hebben de muur niet door laten breken. Wel is er een licht aangepaste entree, maar dat hadden de vorige bewoners al laten doen. Het is trouwens een heel lichte woning, met grote ramen. Aan de achterkant zijn er zonneschermen."
Beneden is het leefgedeelte en boven zijn de slaapkamers. "Eigenlijk net zo als bij een ééngezinswoning, maar bij een maisonnette is de voordeur op de eerste verdieping en de slaapkamers op de tweede."
Die is te bereiken via een fraai beklede trap. Eenmaal boven, kom je op een vierkante overloop. Deze biedt toegang tot drie slaapkamers. Die aan de achterzijde is de grootste en biedt tevens toegang tot een balkon op het westen. Een heel ruim en bovendien zonnig balkon. "De andere kamer gebruiken we als logeerkamer en de derde kamer hebben we als kastenkamer voor onze kleding ingericht", aldus Claire.
De badkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Die is fraai vernieuwd en biedt onder meer plaats aan een nette douchecabine. Verder is de vaste kast op de overloop gebruikt als opstelplaats voor de wasmachine en de droger. De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas. "We hebben een actieve VvE", gaat ze verder. "Niet alleen het complex zelf, maar ook de parken worden heel goed onderhouden."
De woning is vlakbij het Hof van Delftpark, de winkels en supermarkt zijn op loopafstand en het centrum van Delft is op tien minuten fietsafstand. In de kelder is er een berging die bij het appartement behoort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding