Gasten van het restaurant van Landgoed Op Hodenpijl genieten in de wintermaanden in de voormalige Pastoriekamer van hun diner.
Gasten van het restaurant van Landgoed Op Hodenpijl genieten in de wintermaanden in de voormalige Pastoriekamer van hun diner. Foto: Koos Bommelé

Lokale smaken in de hoofdrol in
het restaurant Op Hodenpijl

SCHIPLUIDEN – Het restaurant van Landgoed Op Hodenpijl is jaarrond geopend.

In de zomer serveert het restaurant koffie, lunch en diner in de grote glazen serre die uitkijkt over de groene polders van Midden-Delfland. In de winter verhuist het diner naar de voormalige Pastoriekamer. Deze eetkamer biedt plaats aan 40 gasten en kenmerkt zich door een ontspannen sfeer. Op Hodenpijl serveert hier een 3, 4 of 5 gangen menu vanaf 30 euro.
Op Hodenpijl werkt als één van de weinige restaurants in de regio met lokale, biologische of seizoensgebonden producten. In Schipluiden stelt chef Michael van Belle wekelijks een driegangendiner samen waarbij de hoofdrol is weggelegd voor groenten. "Bij het bereiden van groenten hanteren we veel verschillende technieken", legt hij uit. "Een goed voorbeeld is ons huidige voorgerecht; een carpaccio van gepofte knolselderij, gerookte hangop en een chipje van oesterzwam. Drie technieken die verrassend lekkere smaken laten samen komen in één gerecht. Een ander kenmerk van onze keuken is dat we gerechten maken waarbij je het vlees niet mist. Een goed voorbeeld van zo'n vegetarisch gerecht is de tomatentartaar die we in de zomer serveren. Die maken we van heerlijke vlezige Coeur de Boeuf tomaten die we zelf kweken in onze kas."
Toch is het restaurant niet puur vegetarisch. Op het menu staan ook vlees en vis. "Het vlees is afkomstig van de koeien en varkens van onze boerderij, de Levende Buitenplaats. Onze visgerechten worden bereid met duurzame vis uit de Noord- of Waddenzee."
Saskia Colijn-Dersjant heeft de dagelijkse leiding in het restaurant. Ze omschrijft de sfeer als ontspannen en warm. "Onze werkwijze maakt de bereidingstijd iets langer dan in een gemiddeld restaurant. Elk bord wordt met alle liefde en aandacht voor de gast persoonlijk opgemaakt. Juist die extra aandacht, die proef je terug." Het restaurant is onderdeel van het landgoed met de kenmerkend okerkleurige kerk aan de Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden, op nog geen 10 minuten fietsen vanuit Delft. Op Hodenpijl biedt niet alleen een restaurant. De voormalige kerk is regelmatig het decor voor optredens, exposities of lezingen en biedt ook mogelijkheden voor rouwen of trouwen. Dineren kan vanaf 17.30 uur. De keuken sluit om 20.30 uur. Zondag geen diner. Maandag gesloten. Reserveren is gewenst. Telefoon: (015) 380 18 40. Internet: www.ophodenpijl.nl.