Evert Klok gaat zondag 8 januari knippen en scheren om geld in te zamelen voor Alpe d'Huzes. (foto: Marianne Q Fotografie)
Evert Klok gaat zondag 8 januari knippen en scheren om geld in te zamelen voor Alpe d'Huzes. (foto: Marianne Q Fotografie) Foto: Marianne Q Fotografie

Knippen voor goed doel

DELFT – Bij Knippen & Scheren aan de Papsouwselaan 444 in Delft wordt zondag 8 januari geknipt en geschoren voor het goede doel.

"We gaan die dag speciaal open om geld in te zamelen voor Alpe d'HuZes", vertelt eigenaar en barbier Evert Klok. Hiervoor zijn versterkingen van andere winkels opgeroepen, waaronder twee dames die andere dames van rock 'n roll-kapsels kunnen voorzien. Groothandels hebben producten gesponsord en er worden broodjes verkocht met lekkernijen van de barbecue. "Iedereen werkt hier volledig belangeloos aan mee", vervolgt Evert.
Hij fietste in 2012 en 2013 al eens de Alpe d'Huez op om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. "Want iedereen kent in z'n omgeving toch wel mensen die aan deze ziekte lijden", geeft hij aan. Na 2013 hing hij z'n fiets echter aan de wilgen. Vorig jaar overleed een vriend van hem, die een hersentumor had. "Toen m'n zoon recent ook nog eens hoorde dat een vriendin was opgegeven, hebben we besloten maar weer eens op de fiets te klimmen. Dan heb je niet helemáál het gevoel dat je machteloos staat tegenover kanker." Dus doen ze als gezin onder de teamnaam 'No Mountain High Enough' mee aan de Alpe d'HuZes. Wie hen wil steunen, is zondag 8 januari tussen 13.00 uur en 17.00 uur welkom bij Knippen & Scheren of kan kijken op de actiepagina van No Mountain To High op www.opgevenisgeenoptie.nl.