Van links naar rechts: Jimi Hendrix, Joey Ramone, Sid Vicious, John Lennon, David Bowie, Elvis Presley, George Michael, Whitney Houston, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Michael Jackson, Lemmy Kilmister, Prince en Jim Morrison.
Van links naar rechts: Jimi Hendrix, Joey Ramone, Sid Vicious, John Lennon, David Bowie, Elvis Presley, George Michael, Whitney Houston, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Michael Jackson, Lemmy Kilmister, Prince en Jim Morrison. Foto:

Veel overleden muzikanten op één doek

DELFT - Het jaar 2016 was een rampjaar voor de popmuziek. Het overlijden van David Bowie en George Michael sprong het meest in het oog. Het kan niet ontkend worden dat het dagelijkse bestaan van popsterren met seks, drugs en rock 'n roll geen levensstijl is waarmee je het bejaardenhuis haalt. Veel gaven aan diep ongelukkig en eenzaam te zijn. Dat heeft Rene Jacobs van Galerie de Kunstkop geïnspireerd tot een markant kunstwerk, waarbij alle gevallen helden van de popmuziek bij elkaar komen op de expeditieafdeling van een postkantoor. Het is te zien in de galerie aan de Nieuwe Langendijk 10.