De herenmodezaak Meyer & Meyer aan de Markt heeft ook komende tijd weer prachtige pakken tegen vlijmscherpe prijzen.
De herenmodezaak Meyer & Meyer aan de Markt heeft ook komende tijd weer prachtige pakken tegen vlijmscherpe prijzen. Foto: Koos Bommelé

Meyer & Meyer gaat pand verfraaien en wil nog meer onderdeel worden van bruisende binnenstad

"Het jaar 2016 is voor ons een ontdekkingsjaar geweest", blikt Bob Scheurer van Meyer & Meyer terug. "We zitten nu anderhalf jaar op de Markt in Delft en zijn aan het aftasten wat de beste formule is voor een stad als Delft." Het familiebedrijf Meyer & Meyer heeft herenmodezaken door heel Nederland en elke stad is weer anders, weet Bob Scheurer.
Eén van de mooie en unieke aspecten van Delft, zijn de Blue Sundays, die elke zondag worden georganiseerd. "Een geweldig initiatief", vindt Scheurer. "Het is goed dat ondernemers elke zondag samen de schouders eronder zetten om Delft aantrekkelijk te maken. Wij hebben afgelopen jaar gemerkt dat Blue Sunday het waard is om er energie en tijd is te stoppen en er samen voor te zorgen dat dit een succes is. Het zorgt ervoor dat meer bezoekers op zondag naar de binnenstad komen. Daar hebben we allemaal profijt van. Het is een uniek Delfts initiatief dat ik nog nooit ergens anders heb gezien. Dat moeten we in 2017 koesteren."
Meyer & Meyer wil komend jaar ook al haar klanten koesteren, zoals het dat al jaren doet. Vaste klanten weten inmiddels dat ze bij Meyer & Meyer tijdens het shoppen in de watten worden gelegd, terwijl ze mooie outfits voor een vlijmscherpe prijs kunnen scoren. "We blijven komend jaar super scherp op de prijs zitten", zegt Scheurer. "Dat is echt te danken aan ons inkoopteam." Meyer & Meyer heeft bijvoorbeeld twee katoenen polo's voor 50 euro, winterjassen vanaf 95 euro, twee pakken voor 275 euro of een smoking voor 98 euro. Wie kleding van dezelfde kwaliteit voor minder geld wil, kan lang zoeken. Daarbij komt nog eens dat de uitverkoop momenteel is begonnen. "De prijzen zijn nu nóg scherper", zegt Scheurer daarover. "Zo hebben we nu blazers van 59 euro, overhemden vanaf 25 euro, pakken vanaf 99 euro 95 en katoenen broeken vanaf 25 euro. In het iets duurdere segment verkopen we momenteel pakken van merken als Daniel Hechter of Barutti voor 250 euro."
De pakken zijn op de eerste verdieping te vinden. Hier zal in 2017 één en ander veranderen, kan Scheurer al verklappen. "Toen we dit voormalige pand van NUOVO aan de Markt betrokken, hebben we de benedenverdieping helemaal verbouwd en opgeknapt. Komend jaar gaan we ervoor zorgen dat ook de bovenverdieping helemaal super wordt. Dat je daar niet alleen een pak kunt kopen, maar ondertussen in totale ontspanning achterover kan leunen, met een mooie wijnkast binnen handbereik. Dan kunnen we hier nog veel meer laten zien dat we echt een pakkenwinkel zijn waar je op niveau kunt winkelen."
Scheurer hoopt verder dat Meyer & Meyer in 2017 nóg meer een vast en vertrouwd onderdeel van de Delftse binnenstad wordt. "Delft is echt een unieke stad met een gezellige en bijzondere mix aan ondernemers, horeca, kleding en cultuur, die samen de handen ineen slaan om de binnenstad te laten bruisen. Wij hopen daar komend jaar nog meer deel van uit te maken."

Meyer & Meyer
Markt 13, Delft
T. 015 - 8300038
W. www.meyerandmeyer.com