Dylan Kasius van Delft en Daley Uythoff van Wippolder vechten een duel op het scherpst van de snede uit tijdens de finale van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)
Dylan Kasius van Delft en Daley Uythoff van Wippolder vechten een duel op het scherpst van de snede uit tijdens de finale van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Zaalvoetballers van Delft slepen opnieuw de Stad Delft Bokaal in de wacht

DELFT - D.V.V. Delft is er net als vorig jaar in geslaagd het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de wacht te slepen. In de finale werd na verlenging met 3-2 van Wippolder gewonnen.

Delft plaatste zich met minder moeite voor de finale dan Wippolder, dat in de poulefase slechts met één doelpunt verschil van DHL won. In de eindstrijd was het echter Wippolder dat furieus van start ging. Al binnen drie minuten stond de 2-0 op het scorebord door doelpunten van Colin Venema en Robbie Notenboom.
"Op dat moment was het voor ons wel duidelijk dat er snel iets moest gebeuren", vertelt Delft-speler Cekdar Atay. "Zij hielden de bal vooral achterin goed vast en wisten de counters goed uit te spelen. Gelukkig maakte ik al snel de 2-1, waardoor wij weer in een goede afloop gingen geloven."
Die goede afloop kwam er uiteindelijk een halve minuut voor het eind van de vijf minuten verlenging, die drie minuten voor de officiële speeltijd werd afgedwongen door Soufiane El Mourabit. Na een goed uitgespeelde aanval tikte Souhail Amajoud de winnende treffer achter Wippolder-doelman Robin Koene.
"Volgens mij stonden de twee beste teams van de avond in de finale", vertelt Atay. "Ook Concordia was zoals altijd sterk, maar wij hadden minder moeite tegen ze dan tegen Wippolder. Uiteindelijk winnen we denk ik van ze, omdat wij zaalvoetballers zijn die op het veld zijn gaan voetballen, niet andersom."
Gelegenheidstrainer Marvin van Hek is het daarmee eens. "De trainers waren er vandaag niet, dus hebben Bob van Driel en ik de begeleiding op ons genomen. Dat was geen moeite, want die jongens kunnen in de zaal zo goed uit de voeten, dat je er alleen maar naar hoeft te kijken. Als ik het zelf niet wat rustiger aan zou moeten doen, had ik graag meegedaan, maar het zo meebeleven is ook leuk."
De finale werd bij vlagen op het scherpst van de snede uitgevochten. "Dat krijg je als er twee ploegen spelen die kostet wat kost willen winnen", zegt Wippolder-speler Daley Uythoff. "We kennen die jongens van Delft heel goed en dan wil je al helemaal winnen. Het is jammer dat zij drie kansen krijgen en ze ook benutten, maar uiteindelijk gaat het er op zo'n avond vooral om dat je lekker bezig bent. We hebben nu twee weken niets gedaan en binnenkort beginnen we weer. We gaan eerst op trainingskamp naar Groningen, maar gelukkig gaat er geen bal mee, de trainer kennende."
Dik Schreuder keek namens de organisatie terug op een geslaagde avond. "Er was aardig wat publiek, we hebben een terechte winnaar en het was leuk om iedereen weer even bij elkaar te hebben. Natuurlijk was het voor veel spelers even onwennig om in de zaal te spelen, want dat doen ze maar één keer per jaar. Daardoor zijn ze niet altijd bekend met de regels en dat leidt soms tot misverstanden. De enige smetjes waren het afmelden van Delfia ruim een uur voordat het toernooi begon, waardoor we het schema niet meer konden aanpassen en het feit dat het er in de finale toch wel wat hard aan toe ging op sommige momenten. Maar uiteindelijk is het natuurlijk prachtig dat zo'n toernooi een halve minuut voor het einde van de verlenging wordt beslist."