Cor van der Wel wil met Werkse! ook in 2017 zichtbaar maatschappelijke impact hebben in Delft! ( Foto: Esther de Cuijper)
Cor van der Wel wil met Werkse! ook in 2017 zichtbaar maatschappelijke impact hebben in Delft! ( Foto: Esther de Cuijper) Foto: Esther de Cuijper

'900 Mensen aan een baan geholpen'

Cor van der Wel is een rasondernemer. Twintig jaar was hij eigenaar van een tweetal ICT-bedrijven. Daarnaast was hij directeur van een semiprofessionele wielerploeg. Een beetje verbaasd was hij dus wel toen hij in het voorjaar werd gepolst als nieuwe directeur van Werkse!, het werkleerbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt aan een 'werkwaardige' baan. "Maar toen ik dit aan mensen in mijn directe omgeving voorlegde bleek dat het profiel voor de nieuwe directeur bijna volledig op mij van toepassing was", aldus Cor. Naast dat ik altijd bestuurlijk actief ben geweest heb ik ook veel ervaring met maatschappelijke projecten. Ik beschouw mezelf als een betrokken mens."

Er volgde nog een intensieve sollicitatieperiode, maar uiteindelijk nam hij in oktober het roer van Werkse! in handen. De eerste maanden zijn hem goed bevallen: "Eigenlijk kom ik in een gespreid bedje terecht", vindt hij. "Werkse! Is een organisatie die er stáát. De afgelopen jaren zijn veel organisatorische zaken opgezet, en het is aan mij om die te gaan verankeren. De resultaten zijn prachtig: in 2016 hebben we ruim 900 mensen aan een baan geholpen, waarvan zo'n 500 parttimers en de rest vast. Dat zijn cijfers waarmee we landelijk gezien aan de top staan." Meetbaar resultaat is belangrijk voor de nieuwe directeur. "We worden uit publiek geld betaald, dus we moeten verantwoording afleggen. Maar ook als ondernemer vind ik gewoon dat je niet moet praten maar doen. Onze taken liggen vast, maar gelukkig hebben we binnen die taakstelling heel veel vrijheid om het op onze eigen manier te den. En dat loont. Dat blijkt."

Creatief werken
In 2017 verwacht Van der Wel dan ook geen grote veranderingen. "Natuurlijk willen we blijven groeien in het matchen van werkzoekenden met werkgevers. Een aantrekkende economie kan ons daarbij welkom duwtje in de rug geven" Daarnaast streeft hij ook in 2017 concrete doelen na: "We willen de cijfers van dit jaar overtreffen. Via het MVO platform Werkwaardig zetten we ons in voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. Het liefst op een creatieve manier waarbij vier kernelementen tot bloei kunnen komen: aandacht voor de mens, zakelijk impact, kennisoverdracht en, zeker niet het onbelangrijkste: lol. Want werken is meer dan een inkomen verdienen. Werk heeft zoveel waarde"


Werkse!
Gantel 23, Den Hoorn
T. 015 - 215 14 00
W. www.werkse.nl