Het was een goed jaar voor Jan-Paul van Daal. (Foto: PR)
Het was een goed jaar voor Jan-Paul van Daal. (Foto: PR) Foto: PR

'Ook 2017 kan een goed jaar worden'

"Afgelopen jaar merkten we echt verschil. Huizen in populaire straten waren vaak snel weg. Daar hadden we vaak meer dan twintig kijkers in een week en werden de huizen verkocht met een inschrijvingsprocedure. Ons werk bestaat nu dan ook veel meer uit regisseren: de beste koper en de beste prijs er uit halen voor onze opdrachtgever. De balans is het afgelopen jaar omgeslagen van een kopers- naar een verkopersmarkt." De lage rente is een belangrijke reden voor de groei in verkoop, maar: "We zien dat er meer vertrouwen is. Mensen durven het weer aan om eerst te kopen en dan pas zelf hun huis te koop te zetten." Ook op andere fronten ging het Van Daal goed in 2016. De makelaar sponsorde meerdere succesvolle Delftse sporters, zoals teams van Rugbyclub Delft, fanatieke lopers bij de Golden Ten Loop, Delftse deelnemers bij fietstocht Tour for Life en meerdere hockeyteams. Eén van de gesponsorde topteams, Dames 1 van hockeyvereniging Ring Pass, werd kampioen en promoveerde naar de Overgangsklasse! "Het steunen van deze gepassioneerde sporters blijven we ook het komende jaar doen", zegt Jan-Paul van Daal.

2017
"Wij verwachten een verder toenemende vraag tegenover een afnemend aanbod, en dus stijgende prijzen. Die toename in vraag krijgt een extra duwtje in de rug doordat de rente mogelijk geleidelijk hoger wordt. "Dat willen kopers graag vóór zijn." Van Daal is minder bang voor een 'bubbel' zoals vóór 2008."De hypotheekeisen zijn in de crisis aangescherpt en de hoogte van hypotheken is ook het komende jaar weer iets beperkt ten opzichte van de marktwaarde van een huis. Bovendien is iedereen tegenwoordig verplicht af te lossen op het hypotheekbedrag."
Van Daal Makelaardij gaat er het komende jaar alles aan doen om ook van 2017 een succesvol jaar te maken: "Ook het komende jaar zijn wij als één van de weinige kantoren iedere zaterdag open, en het is dan ook mogelijk om huizen te bezichtigen. Kopers en verkopers weten ons dankzij de opgebouwde naamsbekendheid goed te vinden. Ook doordat we gevestigd zijn op een prachtig punt in de Delftse binnenstad." Waar Jan-Paul in ieder geval naar uitkijkt is de start van de verkoop van het nieuwbouwproject De Linden in Rijswijk. "Dat gaat in 2017 gebeuren. Een prachtig project dichtbij Delft. Wie wil daar nou niet wonen?" Mooie verwachtingen voor Van Daal, die hoopt dat ieders woonwens in 2017 in vervulling mag gaan!"

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
T. 015 212 73 00
W. www.vandaalmakelaardij.nl