Afbeelding
Foto:

Avalex (1) DELFT - Zie hier dè oplossing van Avalex voor HUN probleem. Echt een verrijking van het leefbare straatbeeld, vindt u ook niet?

Koos Kouwenhoven, Delft

Avalex (2)
DELFT - Voor iedereen, die net als wij - bij ons gaat het papier naar een goed doel - geen blauwe papierbak nodig heeft, is hier de oplossing. Als Avalex straks de verplichte papierbak bezorgt, breng hem gewoon terug naar Avalex! Ze hebben bij het inzamelpunt een ruime container staan voor plastic afval.

Kees Visser, Delft

Avalex (3)
DELFT - Een schrijven van Avalex meldt het nieuwe inzamelen, wat neer blijkt te komen op minder, minder, minder van dat ophalen. De brief vervolgt met dat men meer wil gaan recyclen en dat de Gemeente Delft daarom heeft gekozen voor een nieuw inzamelbeleid. Wat weer inhoudt dat de burger aan de slag moet om voor Avalex zoveel mogelijk afval gescheiden te bewaren tot het een keer wordt opgehaald. Binnenkort het papier en karton nog slechts één keer in de vier weken! Je neemt maar een grotere container. Nou, mooi niet! In de gehele brief blijft Avalex de burger ook maar tutoyeren alsof je bij die lui op school hebt gezeten. Het toppunt van het 'nieuwe inzamelen' is dat het restafval in de nabije toekomst níet meer zal worden opgehaald. Dat betekent dus: zoek het maar uit. Kom het maar brengen. Zoek maar een container op. Hoe moet dat dan bij de nog thuiswonende bejaarde of zieke of zij die slecht ter been zijn? Moet de thuiszorg of de buren maar met de rommel gaan slepen? Het was juist dit afval waarvoor ooit de dienst ophalen huisvuil in het leven is geroepen. Nu is het zo: waar niet aan verdiend kan worden door recyclen, wordt niet meer opgehaald. Minder ophalen, is dat voor de burger ook minder betalen hiervoor? En die adressticker is bedoeld om uw bak te herkennen indien deze niet geheel goed gescheiden afval bevat. Voor het beboeten dus . En echt niet voor uw gemak. Gemeenteraad: word wakker. Wat gaan we hier aan doen? Dit kan zo niet! U bent er om de belangen van de burgers te behartigen. We willen van ons huisvuil èn van Avalex af. https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

D.M. van Oudenbosch, Delft

Avalex (4)
DELFT - Ik heb mijn ongenoegen al eerder geuit over de containercultuur die door Avalex omarmd wordt. In het hofje waarin ik woon kijk ik uit op zo'n totaal dertig blauwe grijze en groen containers. En wederom gaat men wéér over op nog grotere containers. Na de grijze nu ook de foei lelijke blauwe. Dat drie containers verzonken in de grond veel efficiënter zijn, en veel minder arbeidsintensief zijn om te legen - dus tijdwinst, dus goedkoper op termijn - daar wil Avalex niet aan. Dat er bovendien plek genoeg is om deze te plaatsen, is helaas gebleken, een roep in de woestijn. Had ik nog maar een horizon die eruit zag als een woestijn. Deze 'container-horizonvervuiling' is helaas, geen fata morgana. Wel zullen de medewerkers zich nog meer in het zweet moeten werken om deze nog grotere containers te legen.

André v.d. Burg, Delft


'Betere' fietsverbinding
DELFT - In de Delft op Zondag van 25 december heeft wethouder Harpe het over een 'betere' fietsverbinding tussen station Delft-Zuid en de TU-wijk. Maar voor wie beter? Zeker niet voor de veiligheid van de fietsers. Die kruisen nu op een vrije baan ongelijkvloers het drukke (vracht)verkeer op de Schieweg en de Rotterdamseweg, maar gaan in de nieuwe situatie gelijkvloers kruisen en deels langs het vrachtverkeer op de Schieweg rijden. Kent u die drommen fietsers rond het begin van de colleges? Dat wordt een gezellige boel met die zware vrachtwagens. Ook niet beter voor de scheepvaart, die er twee lage fietsbruggen bij krijgt. Weet u nog de discussie over de hoogte van de Bastiaansbrug? Moest een meter hoger omdat die brug dan minder vaak open hoefde voor de scheepvaart. En nu kunnen er wèl gewoon twee lage bruggen bij, die open moeten voor élk schip. Snapt u het nog? Om door Delft te komen moeten schepen dan tien bruggen passeren op iets meer dan vier kilometer. Dat kan zo in het Guinness Book of Records. En deze plannen zijn zeker ook niet beter voor uw en mijn portemonnee, want naast de kosten van die bruggen moeten verschillende bedrijven langs de Schieoever verplaatst worden en dat betalen u en ik. Laat die liften op het nieuwe Delft-Zuid gewoon naar het niveau van de Kruithuisweg gaan, bouw daar - boven de sporen - een fatsoenlijke fietsenstalling en je hebt de goedkoopste en veiligste oplossing voor het fietsverkeer van en naar de TU Delft, zonder extra hinder op de Schie.

Ernst Neher, Delft