Jeroen Heemskerk wil met MKB Delft de verbinder van kleine en middelgrote Delftse ondernemers zijn.
Jeroen Heemskerk wil met MKB Delft de verbinder van kleine en middelgrote Delftse ondernemers zijn. "Samenwerken werkt!" Foto: Alphons de Wit

MKB Delft zet in 2017 vooral in op het zoeken naar verbinding

Heemskerk kijkt uit naar 17 januari, de Bubbels en Boerenkool, de nieuwjaarsborrel voor alle ondernemers, zoals die intussen tot traditie verworden is. "Het is de aftrap van een mooi nieuw jaar waarin we meer in contact willen zijn en samenwerken met bedrijven en instellingen uit Delft. Als ondernemers, hun belangenverenigingen en andere partijen zich achter een gezamenlijk gedachtegoed scharen, kunnen we samen grote idealen verwezenlijken. Als ondernemers meer de verbinding en samenwerking opzoeken in de uitvoering van hun werk, heeft heel Delft daar baat bij, want het midden- en kleinbedrijf is verantwoordelijk voor een groot deel van de werkgelegenheid in Delft."
In de Metropoolregio is een samenwerking van MKB-afdelingen van start gegaan die tot zeer vruchtbare resultaten kan leiden. "Niet alleen uitwisseling van ervaringen, samen projecten ondernemen, diensten leveren, maar ook gezamenlijk een "grensoverschrijdend" standpunt kunnen innemen in ondernemersbelangen behoren tot de ambities."
Ook binnen de stadsgrenzen is hard gewerkt aan verbinding. "MKB Delft is, met onder meer VNO-NCW, partner in 'Delft Verbindt'. Een doel is samen meer gestructureerd op thema's de jaarlijkse gezamenlijke evenementen te organiseren. Zo kan een beter resultaat gehaald worden uit onze inspanningen van en voor alle ondernemers."
Binnen het economisch overleg met de gemeente, vertegenwoordigt MKB Delft met VNO-NCW en anderen alle ondernemers uit de stad. "Thema's die daar aan de orde komen betreffen de economie en bereikbaarheid van de stad en andere onderwerpen, zover die voor de ondernemers en het welzijn van de stad van belang zijn. De komende jaren zal de agenda op grote thema's afgestemd worden, zoals gedefinieerd in het 'Deetmanrapport' over de sterke kanten van de stad Delft."
Tot de belangrijke positieve punten van 2016, die een goed vervolg krijgen in 2017, rekent Heemskerk natuurlijk de voortgang van de infrastructurele projecten rond de Spoorzone, die van grote invloed zijn op de bereikbaarheid van de stad en haar ondernemers. "Ook de verbeterende financiële positie van de gemeente is van groot belang voor onze collectieve welvaart, ondernemers en inwoners. In 2016 hebben we als MKB Delft met de nieuwe burgemeester kennis gemaakt. Ze blinkt uit in interesse, heeft inlevingsvermogen en in mijn optiek de verbindingskracht die wij als MKB Delft omarmen."

Heemskerk besluit: "Voor 2017 heb ik hoge verwachtingen dat we de economische voorspoed van Delft, met onze gezamenlijke initiatieven, met haar ondernemers en inwoners, een grote stap vooruit kunnen helpen."