'Het is een prachtige uitdaging'

DELFT - DHC verraste deze week door aan te kondigen dat Delft-trainer Oscar Laguna Burgos komend seizoen hoofd jeugdopleidingen is aan de Brasserskade.

- Hoe is het zo gekomen?
"Ik kom natuurlijk al jaren bij DHC, want ik heb er zelf gevoetbald en mijn kinderen spelen er. Onlangs werd ik benaderd door iemand met een DHC-hart die in de jeugd wil investeren."

- Zei je meteen 'ja'?
"We zijn gaan praten en hij bleek grootse plannen te hebben. Ik heb het eerst met mijn vrouw besproken, omdat ik minder in onze eigen zaak kan werken. Daarna heb ik het bij het bestuur van Delft neergelegd."

- Zij vonden het goed?
"Ja, want het bijt elkaar niet. Delft zal er in ieder geval niet minder van worden en ik ben er komend seizoen ook gewoon trainer."

- Wanneer begin je?
"Officieel komend seizoen, maar ik moet nu al trainers gaan zoeken. Het is een prachtige uitdaging, want bij DHC zit zoveel talent. Ik moet voor structuur zorgen."

-Hoe ga je het aanpakken?
"Als trainer van de A1 van Excelsior Maassluis heb ik kunnen zien hoe Sieme Zijm het daar heeft neergezet. Daar staat een goede organisatie, die als voorbeeld kan dienen."