Afbeelding
Foto: Dennis van den Berg

Roy Snuverink (38)


-Wat ben je hier in de Adriaan Pauwstraat aan het doen?
"Ik heb net mijn vrouw en dochtertje uitgezwaaid, die gingen even naar de stad. Daarna ben ik weer achter de computer gekropen om te werken."

-Werk je vaak thuis?
"Vandaag toevallig wel, maar meestal werk ik vanuit mijn kantoor in Den Haag. Mijn vrouw werkt als gastouder en daarom hebben we regelmatig kinderen over de vloer. Dat is heel gezellig, maar niet altijd bevorderlijk voor mijn werkzaamheden."

-Wat doe je precies voor werk?
"Ik ben ICT'er. Toen ik met mijn bedrijf begon richtte ik me vooral op de horeca, maar mijn klantenkring is door de jaren heen veel breder geworden."
-Ben je in Delft geboren en getogen?
"Nee, ik kom oorspronkelijk uit het oosten van het land. Na mijn studie verlegde ik mijn werkterrein naar Den Haag en de Randstad. Toen we op zoek gingen naar geschikte woonruimte, zijn we in Delft terechtgekomen."

-Wat houdt jou momenteel bezig?
"Ik ben de laatste tijd nogal druk met de meldplicht datalekken, die voortvloeit uit de aanscherping van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Omdat steeds meer mensen gebruikmaken van laptops, mobiele telefoons en usb-sticks, is het gevaar dat de persoonsgegevens die hierop staan in de verkeerde handen vallen flink toegenomen. Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, dat ze een meldplicht hebben als zij zulke data kwijtraken door verlies of diefstal."