Ed en Miranda Hoogendijk, toen hun Delftse avontuur pas net was begonnen…
Ed en Miranda Hoogendijk, toen hun Delftse avontuur pas net was begonnen… Foto:

Bistro De Pijpenla en Restaurant Le Mariage & The Bounge: samen 30 jaar

DELFT – Ed en Miranda Hoogendijk wilden al jaren een zaakje in hun lievelingsstad Delft beginnen. Het werden er uiteindelijk twee: Bistro de Pijpenla en Restaurant Le Mariage & The Bounge. Deze zaken bestaan nu bij elkaar 30 jaar.

Ed Hoogendijk weet nog goed hoe het begon. "Mijn vrouw en ik kwamen voor leuke dingen altijd naar Delft", blikt hij terug. "Hier, in de historische binnenstad, hadden we altijd zo'n vakantie- of dagje uit-gevoel." Toen ze in de zomer van 1995 over de Hippolytusbuurt liepen, zagen ze plots een leuk smal klein winkeltje waar ze spontaan verliefd op werden. "De eigenaar, een Italiaan, zat voor de deur te vissen. We hebben een gesprekje met 'm aangeknoopt en drie weken laten hadden we een ijssalon." Hoogendijk en z'n vrouw gingen een half jaar ijs bereiden en verkopen. Ondertussen regelden ze alle vergunningen voor een restaurant en sloegen ze aan het verbouwen. Op 16 december 1995 ging De Pijpenla officieel open.
Ed Hoogendijk, die voor dit avontuur al in sterrenrestaurants kookte, wist ook in zijn eigen zaak de gasten culinair te verwennen. Bistro De Pijpenla werd een succes. Gerechten als de mosterdsoep, chateau briands en zeetong staan al twintig jaar op de kaart en zijn al even lang populair bij de gasten. Tien jaar geleden kreeg het echtpaar plots de kans het pand naast hun restaurant over te nemen. "We hadden nooit aan uitbreiding gedacht", zegt Hoogendijk, maar deze kans konden wij niet laten schieten. Niet veel later was Restaurant Le Mariage een feit. Het bar- en lounge-gedeelte op de eerste verdieping werd omgedoopt tot The Bounge. Ideaal voor groepen. Feesten of partijen. Bij Le Mariage werd gekozen voor een bijzonder concept, waarbij de gasten kunnen kiezen uit een menu met twee, vier of zes gerechtjes. "Tot op de dag van vandaag is dat een succes, mensen waarderen het enorm", weet Hoogendijk.

Mooie actie
Dit jaar bestaan de twee restaurants bij elkaar opgeteld dus alweer 30 jaar. Gasten kunnen daarom nog de gehele maand maart profiteren van een mooie jubileumsactie. Wie met twee personen komt genieten van het verjaardagsmaandmenu, krijgt hier 30 euro korting op. Komt je met z'n vieren eten, dan geldt een korting van 60 euro op dit menu. "We vonden het leuk om eens goed uit te pakken met een mooi cadeau voor onze gasten, die hier soms al twintig jaar komen. We vinden het goed om iets terug te doen. We zijn er trots op dat we in zo'n geweldige stad kunnen ondernemen en dat onze gasten al zolang vertrouwen in ons hebben. Daarom willen we hen met de korting op het verjaarsdagmenu een cadeautje geven. Kom hier vooral van genieten, iedereen is van harte welkom."
Meer weten? Kijk dan op de websites www.restaurantlemariage.nl of www.bistrodepijpenla.nl.