René Jacobs bij één van van zijn zes werken voor Werkse!.
René Jacobs bij één van van zijn zes werken voor Werkse!. Foto:

René Jacobs maakt bijzondere kunstwerken voor Werkse!

Bij Werkse! in Den Hoorn werden afgelopen donderdagmiddag zes bijzondere kunstwerken onthuld. Beeldend kunstenaar Rene Jacobs van Galerie de Kunstkop heeft een paar enorme puzzelstukken gemaakt, waarop enkele regiogenoten die via Werkse! in een opleidingstraject zitten een hoofdrol spelen.

Werkse! is er op gericht om iedereen die niet zelfstandig een plaats op de arbeidsmarkt weet te veroveren te begeleiden en te ondersteunen.
Ze vormt een verbindende schakel tussen werkzoekenden en werkgevers.

Puzzelstukje
Ieder mens is een puzzelstukje die ergens in de enorme puzzel die samenleving is precies past. Dit gegeven heeft beeldend kunstenaar Rene Jacobs geïnspireerd tot het maken van deze kunstwerken. Op zes puzzelstukken worden zes mogelijke beroepsgroepen afgebeeld. De hoofdrolspelers in de kunstwerken zijn mensen die ook werkelijk klaargestoomd worden via Werkse!.

Niet alleen gelukkig
Het werk maakt hen niet alleen gelukkig, ze blinken erin uit. Een ware skyline van dvd hoesjes, een muur van brievenbussen, honderden sloten, een tsunami van kartonnen dozen, kunstig geknipte heggen tot aan de horizon, een inferno aan rinkelende telefoons, de mensen van Werkse slaan zich er onverstoorbaar doorheen.
De puzzelstukken sluiten naadloos aan met de visie van Werkse: een baan maakt het verschil.
Meer weten over Werkse!? Kijk dan op de website www.werkse.nl.