'Ze kunnen moeilijk de spelers eruit gooien'

PIJNACKER - De samenwerking tussen DSVP en trainers Eki Korte en Chiel Lentz is deze week per direct beëindigd. Wij spraken met Eki Korte.

- Heb je dit zien aankomen?
"Nee, het kwam voor mij als een verrassing en ik had het seizoen graag afgemaakt. Toen ze op dinsdag belden of ik langs wilde komen, dacht ik nog 'het zal toch niet'. Ik baal er op zijn zachtst gezegd nogal van. Het is voor mij ook de eerste keer dat dit gebeurt."

- Wat was de reden?
"Het is geen geheim dat het qua resultaten niet goed gaat. We verliezen te vaak met een goal verschil door persoonlijke fouten. In zo'n geval ben je als trainer snel de pineut, want ze kunnen moeilijk alle spelers eruit gooien."

- Zo slecht voetbalden jullie toch niet?
"Inderdaad. Soms denk ik weleens 'hadden we maar een paar keer weggespeeld geworden', want dan zou het makkelijker te begrijpen zijn. We hebben gewoon veel pech gehad: het kwartje viel steeds de verkeerde kant op."

- Hoe ga je nu verder?
"Voor komend seizoen heb ik nog niets, maar we zijn wel bezig. Het moet wel iets zijn waar ik achter sta, want ik wil geen trainer zijn om het trainer zijn. Verder hoop ik dat DSVP het dit seizoen gewoon redt."