De hoofdrolspelers van links naar rechts: Ronald van der Meij (Gemeente Rijswijk), Michiel de Bruine (Bouwinvest) en Rob Tummers (Dura Vermeer).
De hoofdrolspelers van links naar rechts: Ronald van der Meij (Gemeente Rijswijk), Michiel de Bruine (Bouwinvest) en Rob Tummers (Dura Vermeer). Foto:

Feestelijke eerste paal van Fase 10 in de Tuinen van Sion

RIJSWIJK – De eerste paal voor de bouw van de eerste vrije sector huurwoningen in RijswijkBuiten is afgelopen week geslagen.

Dit werd op een feestelijke manier gedaan door wethouder Ronald van der Meij van de Gemeente Rijswijk. Samen met dertien koopwoningen zijn deze vrije-sector huurwoningen onderdeel van Fase 10 van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. De vrije-sector ééngezinswoningen, het worden er 43 in getal, kennen twee verschillende types. De stadsvilla's en de verandawoningen. In totaal komen er tweehonderd vrije-sector huurwoningen, die straks door Bouwinvest verhuurd gaan worden. Daarnaast zijn deze ééngezinswoningen in RijswijkBuiten de eerste woningen in de portefeuille van Bouwinvest waar het nul-op-de-meter-principe geldt. De dertien koop-ééngezinswoningen bestaan uit vijf kluswoningen 2.0, waarbij de koper zelf de indeling en afwerking bepaalt. Daarnaast komen er acht stadsvilla's. Ronald van der Meij, wethouder van de Gemeente Rijswijk: "Met de 43 vrije-sector energiezuinige huurwoningen tegen een zeer betaalbare prijs bieden wij een zeer aantrekkelijk alternatief voor onder meer woningzoekenden die graag willen doorstromen uit de sociale huur." Michiel de Bruine van Bouwinvest noemt RijswijkBuiten inmiddels een volwassen woonwijk. "De vraag naar duurzame, betaalbare grondgebonden huurwoningen in het middeldure huursegment in RijswijkBuiten is groot. Dit gegeven, samen met de doorkijk naar een langjarige overeenkomst en de hoge duurzaamheidseis die aan de woningen wordt gesteld, maakt dat ons Woningfonds deze woningen graag aan haar portefeuille wil toevoegen."